Mohamed Omar tar ställning

Posted on 16 januari, 2009

0


Kulturjournalisten Mohamed Omar har blivit radikaliserad av Gazakrisen under januari 2009. Vem har inte det? Svenska blåögda kulturföreträdare förfäras och menar att Omar nu har diskvalificerat sig för skrivaruppdrag.

I själva verket är det tvärtom. Jean-Paul Sartre tog ställning för Algeriets frihetskamp mot den franska kolonisatören. Sartre visade därmed samma civilkurage som nu Mohamed Omar, det som är så sällsynt hos svensk populistisk massmedia. De kvittrar i kör. Oooh låt oss nu inte göra bort oss!

Ibland längtar man efter någon ny Jan Guillou eller bara någon som vågar sticka ut hakan till försvar för den självklara ställning som Mohamed Omar tar.

Omar ser sina bröder och systrar mördas av en ohämmad israelisk krigföring. Självklart ger han allt sitt stöd till Hamas och de som vill se ett fritt Palestina. Det är inte bara en självklarhet. Det är hans skyldighet.

Vi ska heller inte glömma att Israel vilar på blodet från den av israeliska terrorister (Sternligan) mördade svenska diplomaten Folke Bernadotte. Samma terrorister som sedan blev hjältar i den första israeliska regeringen med den blivande premiärministern Yitzhak Shamir som huvudansvarig för mordet. Så snälla rara sluta betrakta Hamas som terrorister. De är rättfärdigade krigare för Palestinas återupprättande.

Lika rättfärdigat är naturligtvis Israels försvar för sitt land och sina medborgare. Men Israels förtryck och våld har gått för långt.

Börje Peratt

Posted in: Uncategorized