Posted on 3 juli, 2009

0


Göran Hägglund KD tog i Almedalen det initiativ som man kanske kunde ha förväntat sig från Centerpartiet. C utger sig ju för att vara småföretagens och kulturens försvarare. Men sanningen är den att det fortfarande på flera håll även inom de borgerliga partierna finns företrädare som anser att det är helt okej att stjäla och snylta på kulturskapares arbete.

Göran Hägglund och Kristdemokraterna sätter klart och tydligt ner foten. ”Konsekvenserna av helt fri fildelning skulle bli förödande för dataspelsbranschen liksom för musik- och filmindustri. Det är alltid, alltid fel att snylta på någon annans arbetsinsats och konsekvenserna bli långsiktigt att det skapas färre filmer, färre dataspel och mindre musik.

Det är viktigt att förklara att om vem som helst när som helst kan ladda ner vad som helst utan att betala en krona då försvinner förutsättningarna för kulturen att frodas”. (Göran Hägglund i Almedalen 2007)

Tack! Detta är en markering som kommer att vinna mark. Vi kan nu hoppas på att Pirat Bay med nya ägare får en helt legal inriktning. Vi kan också hoppas på en lagstiftning som gör att illegal uppläggning av upphovsrättsskyddat material blir straffbart på en nivå så att det känns. Jag anser också att fildelare ska få känna av konsekvenser av ett kriminellt utnyttjande av internet men framför allt vill jag se hårda straff mot leverantörerna som skyddar illegal fildelning.

När kommer den första saftiga stämningen mot dem? Sedan måste jag hålla med i kritiken mot branschen som inte lyckats se vad som behövs och som framför allt inte gjort något för att underlätta för konsumenterna.

Inte satt man väl som Ines Uusman och trodde att Internet var en övergående meningslös sysselsättning.

Posted in: Fildelning