Rättvisa?

Posted on 17 november, 2009

0


Annika Östberg som avtjänat snart 29 år i fängelse för ett dubbelmord hon deltog i men inte utförde, behöver nu enligt svensk rättvisa ytterligare ett och ett halvt år (18 månader), för att klara av att komma ut i den civila världen igen. Hon råkade vara ihop med en galen pojkvän som i desperation utförde morden. Själv var hon drogpåverkad och i teknisk mening inte medveten om vad som skedde. Snarare uppförde hon sig som ett hotat djur på flykt.

Det är långt från det planerade och överlagda mord Sturebyungdomarna utförde. Dessa unga mördare ska anses mogna att komma ut och ha avtjänat sina straff efter 18 månader emedan en vuxen och mogen kvinna som deltagit i mängder av utvecklingsprogram ska behöva samma tid för att slussas ut.

31 år i  fängelse för mord på en polis står mot ett och ett halvt (1,5) års ungdomsvård för mord på en ung människa som hade hela livet framför sig.

Vem är det som kan försvara denna i allmänhetens ögon bisarra ”rättvisa”? Jo domare och advokat naturligtvis men vilka fler? Jo liberala tillskyndare av de ungas framtid. Jag är övertygad om att varken samhället, dessa ungdomar eller offren är mogna efter två år inte ens efter fyra.

Tänk om. Rätta till juridiken. Kräv dubbel bestraffning av Sturebymördarna vilket är möjligt med tanke på planering, överlagt, bestialiskt mord. Och släpp Östberg fri nu!

Posted in: Mord, Rättvisa