Niqab maskering för brott

Posted on 8 juli, 2011

1


 

alalam_635361200931809728_25f_4x3.jpgMan, kvinna, terrorist?

Förbjud heltäckande ansiktsplagg av säkerhetsskäl

Danmark och Norge har infört strängare gränskontroller och man säger att det är för att komma åt narkotika, vapen och trafficking. Det finns också en dold agenda som rör illegal invandring och man är särskilt på sin vakt mot dem som kommer med täckta ansikten.

Det förekommer diskussioner om gränsen ska stängas för dessa plagg. Och det är i grunden en säkerhetsfråga. Rebeller och brottslingar har länge utnyttjat detta kvinnoplagg i mellanöstern.

I jordanien upplevde man 2009 en brottsvåg med rånare, terrorister och mördare förklädda i niqab, och khimar. En självmordsbombare i burka dödade 15 poliser i Pakistan. Det står också klart al-Qaida använt burka för att dölja sina terroristattacker både i Afghanistan och Irak.

Den muslimska maskeringen i samband med brottslighet har spridit sig till Europa och USA.

1998 rånades en juvelerare butik i England av muslimska män förklädda i burka. 2006 genomfördes i USA flera rån inklusive mord på en polisman av muslimska män förklädda till kvinnor i niqab. En kidnapping av en ung flicka lyckades därför att hon doldes av heltäckande slöjplagg.

När svenska handelskamrarna nu kritiserar Danmark och vill att svenska politiker ska följa tyska kritiker i spåret är det mot en bakgrund som uppenbarligen handelskamrarna inte förstår eller nonchalerar.

Det finns många skäl att förbjuda plagget inte minst säkerhet. Stoppa det vid gränsen till varje EU land.

Fler exempel här

Taggat:
Posted in: Sharia