Peter Claeson åklagare som havererar

Posted on 21 oktober, 2011

0


Åklagaren Peter Claeson är besviken för att det blev en friande dom för läkaren som han åtalat för att ha bragt ett redan dödssjukt spädbarn om livet. Många andra är besvikna över det bristande omdöme som Peter Claeson uppvisar då han över huvud taget drev detta mål till åtal.

Den enda som inte är besviken över sin förlust är väl advokaten och målsägarbiträdet Peter Althin som ler hela vägen till banken. Ännu ett spektakulärt mål där Althin fått estradörrollen utan ansvar.

Men åklagare Peter Claesson är osäker på om han ändå inte ska driva åtalet till nästa instans och ytterligare belasta samhället med ökade kostnader och ökade lidanden. Med den omdömeslöshet han uppvisar borde han själv ställas inför en prövningsnämnd för olämplighet. Peter Althin fortsätter le åt ytterligare möjligheter till förstärkning av kassan.

Gratulerar både Solna tingsrätt och den åtalade läkaren för en friande dom. Allt annat skulle ha varit en katastrof.

  • Fakta är att barnet var döende och dess neurologiska skador gav sådana konvulsioner att föräldrarna under sannolikt hysteriska former bad om hjälp.
  • Att föräldrarna sedan skuldbelägger en läkare som inte har ett dugg med barnets dödskamp att göra är minst sagt groteskt.
  • Man skulle kunna kalla det patetiskt om inte föräldrarnas orättmätiga strid för att få reda på vad som hände kostat 3 år av deras eget och av sjukvårdande personals liv.
  • Så onödigt och så illa! Skammen vilar tung över dem som drivit detta.

Det enda rätta nu är att lägga ned.

Posted in: Rättvisa, Sjukvård