Chemtrails eller Tors åskvigg

Posted on 6 augusti, 2013

4


Människan har nog alltid tittat upp mot himlen och undrat över inte bara stjärnor, solen och månen utan även de där fluffiga molnen som glider fram i olika formationer.

På vikingatiden ansåg man att Asaguden Tor slog hammaren mot städet då det blixtrade och dundrade. Även grekerna och romarna hade gudar bland molnen. Idag har vi andra trosföreställningar som rör avgaserna från flygplan. En del tror att det är ”chemtrails” med diverse olika konspirationsteoretiska avsikter.

Jo människan har länge försökt påverka vädret alltifrån regndans till att stiga upp i luftballong och sprida kemikalier eller salter i himlen. Kineserna gjorde till och med försök att flytta regn och oväder.

Forskare har också funderat på hur man ska kunna skydda jorden från solens och rymdens strålning och det är väl naturligt att man kanske spekulerar i sådana teorier och kanske att det går så långt som till någon form av försök.

Men därifrån till att det finns en medveten världsomfattande utläggning av ”dimmoln” med diverse uppgifter att till och med påverka genetiskt blir milt sagt likställt spekulationer som Tors åskvigg bakom blixtar och tornados.

Av kyla kristalliserad flygbränsleavgaser är just det och ingenting annat.

Jo jag vet det finns en mycket stark uppfattning om att Chemtrails är ondskan som ramlar ned från molnen. Men det finns så mycket annat som är mer angeläget och verkligt att undersöka och sätta sig in i. Denna vanföreställning får alldeles för stor uppmärksamhet.

Visst det är angeläget att minska flygets avgaser och att lindra effekten av deras utsläpp på motsvarande sätt som biltrafikens avgaser måste åtgärdas så långt möjligt. Men det är en helt annan sak.

Paradoxalt nog ökar rökningen vars effekter på människan och människans lungor är 1000 ggr värre än omnämnda avgaser i atmosfären. Jag undrar över hur många rökare det finns bland alla dem som upprörs över flygets rökslingor över himlavalvet.


Börje Peratt