Annie Lööfs badanka

Posted on 19 september, 2013

3


Centerpartiet har stämma i Karlstad. Nu ska delegaterna motiveras att ta sats mot valet. Låt oss lyssna på några av Annie Lööfs senaste ”visdomsord”. Direkt från Annie Lööfs tal vid Centerstämman.

Backspegeln är mindre än framrutan.

Ja Annie Lööfs verklighetsuppfattning är sannerligen imponerande.

Vi är stolta, men det är inte vad vi gjort som gör att vi vinner val, det är vad vi vill göra.

Centerpartiet har medverkat till den i särklass värsta nedmonteringen av det svenska samhället och landsbygden någonsin.

Det kommer inte att bli enkelt, det kan jag lova er, men en sak kan jag lova er: Det kommer att vara värt det,

… säger Centerledaren vars parti har sina lägsta opinionssiffror någonsin så här nära ett val. Under strecket (3,6%)

Annie Lööf går sedan till angrepp mot Socialdemokraternas landsbygdspolitik. Men S har i alla fall en plan. Det är mer än vad man kan säga om Annie Lööfs Centern.

Sällan har så många ord sagt så lite. De lama pliktskyldiga skratten på hennes raljerande går inte ens hem hos de trogna längre. Det låter pliktskyldigt och ansträngt. Applåderna lika fjärrstyrda som i Duman.
Personkultsambitionen, förtrollningen kring hennes flåshurtiga retorik blir allt mer desperat.

Det vi har gjort kan gå rasande snabbt för någon annan att meja ner. Jag vägrar låta det hända,

Nej. det finns inget mer att meja ner. Jag låter Annie Lööf avsluta med ytterligare en betraktelse.

”Miljöpolitiken måste mer handla om det som är allra närmast – om min systersons gula badanka i plast.”

Ja, hon sitter faktiskt som ordförande i ett riksdagspartiet som kan vara ett minne blott efter nästa val och liksom råttfångaren förtrollar hon Centerstämman och förr eller senare leder hon C rakt ned i förintelsen. Endast en enorm marknadsföringsinsats kan nu rädda Lööf och C och det kommer att kosta. Låt oss säga att Sveriges rikaste parti kan klara detta. Man tömmer ladorna för att rädda ett dödsdömt projekt. Hur länge ska denna konstgjorda andning hålla och till vilket pris.
Centern som landsbygdens riksdagsparti är ohjälpligt förlorat. Nu handlar det för nyliberalerna inom C om att värva Stureplan.

Lekstugan är i full gång. De förtrollade åhörarna fattar inte vad som händer. Gissar att alla får en badanka med sig hem och kan identifiera sig med systersonen. Kan det bli gulligare än så.

Börje Peratt

SVD: Annie Lööf måste knäcka M-dominans

Posted in: Centerpartiet