Vetenskapligt beprövad erfarenhet?

Posted on 21 december, 2013

1


Homeopatiakut får kritik redan innan den öppnat. Lisa van Duin, jurist hos Socialstyrelsen, säger att:

– I vår lagstiftning har vi ett krav på vetenskapligt beprövad erfarenhet.

Av dessa skäl riktar man kritik mot homeopati som man anser inte fungerar. Lisa van Duin har kanske inte sett spektaklet i Almedalen då en av homeopatiskt sömnmedel gravt sluddrande Fuglesang förnedrade sig själv i direktsänd TV och påstod att han inte påverkats av medicineringen. Jo där och då övertygades jag om homeopatins effekter.

Jag har också övertygats om en djupgående och lång samverkan mellan dolda krafter inom Sveriges Television/Sveriges Radio och intoleransens Mecka Vetenskap och Folkbildning. Jo dessa båda har också samverkat i att skapa svininfluensapanik. En panik som visade sig obefogad och där stora delar av vetenskapen tidigt ifrågasatte motiven.

Lisa van Duin – Var fanns den beprövade vetenskapliga erfarenheten då Socialstyrelsen godkände att ett oprövat svininfluensavaccin tvingades på svenska folket och orsakade svåra och obotliga sjukdomar?

Lisa van Duin vill du motivera hur Socialstyrelsen resonerar då man har anställda som säger att man skulle göra samma sak igen?

Jag ser fram emot förklaringen till att Socialstyrelsen medverkat till insatser som inte bara hotar svensk folkhälsa utan även vår miljö. Vill även gärna höra en förklaring från SVT, SR och Smittskyddsinstitutet om sin insats.

Strategin kring Svininfluensan går i linje med angreppen på homeopatin. Denna mot folket riktade koalition avser att berika läkemedelsindustrin och demoraliserade hantlangare som snyltat på detta förräderi.

Lisa van Duin, du kanske kan juridik men var finns moralen?

God Jul önskar
Börje Peratt

Svininfluensa spreds av förvillare

Nödig Debatt i SVT om svininfluensan

Artiklar här på Debatt på temat.

Mobbarföreningen VoF fick Harry Martinson-priset

Public Service – Årets Förvillare eller Årets Folkbildare?

Humanisterna och antihumaniströrelsens historik – En ulv i fårakläder