Annie Lööf ett ohållbart höstlöv

Posted on 13 april, 2014

0


Annie Lööf kan egentligen inte hjälpa att hon bedårat och hypnotiserat Centern så till den milda grad att man valde en ung människa med tunnelseende och brist på elementär insikt i samhälle, ekonomi och företagsamhet. Att hon kom att bli näringsminister måste då toppa utnämningarna av inkompetens i svensk politik.

Peter Sellers i ”Good morning Mr. Chance” (Youtubetrailer: Being there) är egentligen en dålig jämförelse. Hans rollfigur Mr Chance the Gardener (trädgårdsmästaren) uppvisade genom sina erfarenheter god kontakt med naturen. Och hans reflektioner därifrån omvandlades av den maktsfär han hamnat i till djupa insikter om samhälle och ekonomi. Den stora skillnaden är att Fru Annie Lööf kanske har observerat årets växlingar men hennes plattityder faller till marken som ohållbara höstlöv.

Det senaste uppkastet om Aktiebolag för 1 kr måste betraktas som så svagsint att man börjar undra över desperationen att hitta på något som skulle rädda henne kvar vid ordförandeposten och makten.

Så här är det. Det finns möjlighet att köra enskild firma. Då är var och en personligt ansvarig för sina ekonomiska eventuella utsvävningar. I ett aktiebolag skyddas ägaren av bolaget och kan således flytta över sina ouppfyllda krav på ett bolag i konkurs. De enda som får betala är de gäldenärer som inte har något att hämta i bolaget då det bara finns en krona där. Är det så Annie, din ”taförsigsamhet” fungerar? Är det alla andra som ska betala enkronebolagens möjliga tillkortakommanden? Jo för de enda som kan vinna på detta är de som inte vill eller kan göra rätt för sig.

Jag trodde vi hade sett det mesta av korkade idéer men detta tar priset.
Egentligen vill jag säga skäms till alla som bar fram henne. Men faktum är väl att den ”intelligentsian” inte förstod bättre och eftersom man inte har vidtagit nödvändiga förändringar så har vi en Centerledning som nog måste omyndigförklaras.

AB skriver att: Det är dags att säga farväl till Annie Lööf.
Jag tror det är för sent. Hon drar C med sig i fallet hurtigt ylande: ”Jag vägrar låta det ske!”

Börje Peratt

Referenser

AB Låt det kosta 1 krona att starta aktiebolag
Östran Annie Lööfs nya riksdagsfiasko

Posted in: Centerpartiet