Utsatta människor som bor och tigger på gatan

Posted on 26 juli, 2014

0


Många i Sverige blandar ihop rasism med ett antal problem som rör social utsatthet.

Om din familj åker till ett annat land där ni inte förstår språket, bosätter er på trottoaren, uträttar era behov där det passar er så blir ni en sanitär olägenhet. Om ni ovanpå detta tigger ihop till brödfödan och delar av denna ihoptiggda slant går till någon som ”beskyddar” er (vilket jag sett med egna ögon) så blir det en organiserad form där utsatthet utnyttjas. Vissa påstår att detta utnyttjande är en myt.

Nå, åk till ett köpcentrum när dessa människor placeras ut och åk dit när de hämtas upp i bilar och se hur föraren plockar av dem pengar.

Pga av denna utsatthet kommer någon av familjen att begå snatteri och stjäla från bilar då blir familjen en småkriminell problematik. Av bla dessa skäl är det flera länder som nu gör vad man kan för att tvinga bort problematiken och man säger öppet åk till Sverige där har man stöd för denna omänskliga levnadsform.

Bristen på insikt och populistisk argumentation är inte lösningen snarare kastar man ytterligare väljare till SD. Problemet ska diskuteras utifrån medmänsklighet (humanism) men också vad som är ett samhällsansvar. Och att nu öppna upp våra allmänna ytor på trottoarer, hållplatser, utanför köpcentra och affärer är inte en lösning.

Parallellt med detta går sociala myndigheter på knäna och klarar inte av att hjälpa den interna befolkningen. Tidigare har hjälporganisationer och ideella krafter gjort beundransvärda insatser men de räcker långt ifrån till som det hela har utvecklat sig med att Sverige tar emot allt fler ensamkommande flyktingbarn. Varav flera får helt olämpliga placeringar och kastas in i drogmissbruk och kriminalisering.

Häkte och fängelser fylls nu av en övervägande del invandrade människor som i sin desperation för sin överlevnad begår brott. Att vårt samhälle inte räcker till är ett understatement. Att öppna upp för ännu mer gränslöshet är djupt olyckligt.

Börje Peratt

Posted in: Tiggeri