En valepok som tagit från de fattiga och givit till de rika

Posted on 19 augusti, 2014

4


För tio år sedan dömde Reinfeldt och Borg ut M:s dåvarande skattepolitik för att den gynnade rika. Vår analys visar att regeringens politik inte gett mest till låg- och medelinkomsttagare som det sägs utan gynnat rika ännu mer, skriver tankesmedjan Katalys.

DN analys: 25 gånger mer till de rikaste än till de fattigaste.

Att Alliansen drivit en politik som tagit från de fattiga och givit till de rika är nu också bevisat i siffror och statisk. Finansminister Borg och Reinfeldt har därmed utfört sin plikt. PR-kampanjen ”det nya arbetarpartiet” lyckades slå blå dunster i ögonen på 20 % av svenska folket som trodde på dem. Övriga 10 % kunde glatt åse hur politiken gynnade deras redan feta konton.

25 gånger mer till de rikaste än till de fattigaste. För tio år sedan dömde Reinfeldt och Borg ut M:s dåvarande skattepolitik för att den gynnade rika. Vår analys visar att regeringens politik inte gett mest till låg- och medelinkomsttagare som det sägs utan gynnat rika ännu mer, skriver tankesmedjan Katalys.(DN 20140919)

Gigantisk förmögenhetsöverföring från fattig till rik

Till sin hjälp har Moderaterna haft främst Folkpartiet och Centern och i någon mån KD.
Folkpartiets lekstuga med elevpengar har inte bara lett miljarder till utländska investerare. Jan Björklund har även orsakat sannolikt historiens sämsta utbildningsresultat och en lärarkår som går på knäna.

Kapitalets lekskola

Det största lappkastet i modern tid är nu Folkpartiets desperata förslag till att förstatliga skolan.
Det går helt mot liberalismens idéer så det är ett märkligt lappkast men naturligtvis pragmatiskt. Räddas vad som rädda kan. Var fick man då idén från?
Jo detta är embryot av det nya partiet Demokraternas förslag till dellösning (från januari 2013). Men utan helhetssyn skulle även detta förslag att haverera om det fick drivas av Alliansen. Man kan inte kasta ut barnet med badvattnet utan att tappa själva grunden för en verksamhet. Folkpartiet har förlorat allt förtroende i denna fråga och bör på evinnerlig tid inte få en ny chans.

Centralstyrningen från C

Centerpartiets ansvar var näringslivsfrågor, landsbygd och infrastruktur. Låt oss se hur man medverkat till förmögenhetsomvandlingen. Jo Apoteken såldes ut och gjorde ett fåtal väldigt rika. Vi fick en koncentration av apotek i städerna emedan landsbygden förlorade sina apotek. Annie Lööfs ”taförsigsamhet” gick i Moderaternas spår. Effekterna för landsbygden av Centerpolitiken är katastrofala för järnvägen men också för bönder och fiskare. Våra huvudnäringar har krympt i ett fritt fall och hotas nu på allvar. Vid en kris är vi inte längre självförsörjande då vi nu istället för att exportera får importera. Även här kommer nu C med lappkastet och går från storbonde till ”närodlat”. Det har flera bönder själva redan valt att göra så C slår här in öppna dörrar. Dessutom vad har man för politik som stöttar det? Ingen alls! Tvärtom har ansvarig ministers beslut kapat fundamenten för jordbruket.

Börje Peratt

Posted in: Politik, Valet 2014