Mordet på Nemtsov

Posted on 2 mars, 2015

7


_81323218_81323217
Mordet på den ryska oppositionspolitikern Boris Nemtsov fredagen den 27 februari får nu alltmer märkliga förklaringar och Putins pravdaapparat har lyckats så den ena mer eller mindre orimliga möjligheten efter den andra.

Man har även plockat fram den forne sovjetledaren Mikhail Gorbachev som påstås säga att mordet på Nemtsov har avsikten att destabilisera Ryssland och att störa de internationella förhållandena till väst. Jaha så Ryssland är inte redan destabiliserat och de internationella förhållandena körda i botten.

Mot en sådan bakgrund kan vi ställa oss frågan om dessa förhållanden till väst kan störas mer än vad som redan skett.
Har Putin med mord på journalister, oppositionspolitiker (även utomlands) och sin strategi mot Ukraina visat att han har någon enda respekt för de som inte accepterar hans överhöghet. Snarare ser vi väl en klassisk Stalin som gör som han vill och som inte värjer sig för att rensa och döda vem som helst som stör hans makt.

Nej, den enda som gynnas av mordet på Nemtsov är Putin. Den enda som skulle ge klartecken att i Moskva döda en människa som vågar uttala sig kritiskt om Putin är just Putin. Att mordet sker timmarna efter ett putinkritiskt uttalande i radio och dagarna innan en protestmarsch mot Putin ledd av Nemtsov gör handlingen än mer uppenbar.

Putin är en gangster med maffiosometoder. Låt inte skenmanövrer, desinformation och spekulationer förvirra fokus från den uppenbart skyldiga.

Motiven

Ukrainas president Petro Porosjenko hävdar  att Nemtsov var på väg att avslöja uppgifter om rysk inblandning i Ukrainakrisen. Uttalandet från den ukrainske presidenten kommer efter uppgifter från bland annat den mördade Nemtsovs förra kollega och partikamrat Ilja Jasjin, som uppgivit att Nemtsov höll på med en rapport som pekade ut den ryska inblandningen i Ukraina.

Nemtsovs motstånd mot president Putin var öppet.

Det huvudsakliga kravet är att omedelbart avbryta kriget i Ukraina, sade Boris Nemtsov om den demonstration som hade planerats till på söndag. Kommentaren återgavs i en intervju han gjorde med radiokanalen Eko Moskva strax innan han mördades.

Putin har förnekat all inblandning i kriget, liksom han innan Rysslands annektering av Ukrainas Krimregion förnekade inblandning där. Nemtsov var en av få som i Ryssland öppet brännmärkte annekteringen som olaglig.

NEMTSOV: Jag tror att vi kommer att behöva kämpa mot Putin under lång tid, att det kommer att bli en utdragen kamp. Mitt jobb som politiker och bloggare är enkelt: Att visa dem att Putin betyder kris, att Putin betyder krig, sade Nemtsov i en intervju med The Financial Times i måndags.

Indiciekedja

  1. Februari 2014. Den oberoende ryska tidningen Novaja Gazeta har avslöjat ett hemligt dokument som sägs visa att Rysslands regering tog fram planen att annektera Krim och ta över andra delar av Ukraina redan i februari 2014, innan Ukrainas förre president Viktor Janukovytj störtades.  LÄNK AB
  2. Putin har hela tiden förnekat att han eller Ryssland deltar i vare sig Krim eller Ukraina konflikten ”Putin har kategoriskt förnekat att Ryssland är inblandat i krisen. ” LINK YLE NYHETER 24.02.2015
  3. Nemtsov planerade att avslöja Rysslands inblandning i Ukraina  – Poroshenko  REUTERS LINK
  4. ”Nemtsov mördades för att han skulle avslöja ryska inblandningen i Ukraina” SVT LINK
  5. 27 februari 2015, Nemtsov framträdde i radio EKO Moskva där han planerade avslöjanden LINK GP 27.2.2015 Det inslaget fick oroade Moskvabor att utala farhågor över om Nemtsov skulle överleva dagen. Han sköts två timmar efter radioframträdandet.
  6. Den marsch mot Putin som Nemtsov skull leda på söndagen 1 mars,  två dagar efter mordet var kopplad till avslöjandet om Rysk inblandning i Ukraina. Om detta skulle kunna bevisas hade Putin sannolikt också drabbats av personliga sanktioner som hitintills enbart drabbat hans omgivning.
  7. Den 4 mars, först sex dagar efter mordet, går Putin ut med en slags doktrin om hur förfärligt detta mord är. Således en av informationsministeriet fabricerad text och regisserad dimridå. Sex dagars försenad reaktion är i princip lika med en bekännelse.

Mordet klaras upp?

Ja möjligen genom att man pekar ut några stackars kriminell som får ta på, tvingas ta på sig skulden. Kommer det till rättegång? Möjligen genom framtvingade bekännelser. Snarare blir det i så fall ett scenario där de utpekade ”flyr” och skjuts ihjäl.

/BP

LÄNKAR till Putins mordoffer

The Putin Murders

SR Oklart vad mordet på Nemtsov medför för konsekvenser i Ryssland

Anna Politkovskaya

Anna Politkovskaya

Assassination of Anna Politkovskaya
Journalistic death toll in Putin’s Russia
56 Journalists Killed in Russia since 1992/Motive Confirmed
Did Putin Blow Up the Whole Polish Government in 2010? A Second Look.
Poles at rally accuse Russia of murdering their president in 2010 plane crash
REAL NEWS PROOF: Vladimir Putin killed the President of Poland – Part 1 of 2 Youtube
Kremlin critics killed during Vladimir Putin’s leadership
Poisoning of Alexander Litvinenko
Putin ordered Alexander Litvinenko murder, inquiry into death told

DESINFORMATION
Putin’s Aide Says Recent Murders of Dissidents Are Plot Against Russia

Posted in: Ryssland