Stöd den kurdiska befolkningen mot Turkiet och USA/Natos moraliska förfall

Posted on 29 juli, 2015

1


Då Turkiet kallade Nato till ett möte angående den inre situationen för att samtidigt bemöta USAs krav på att bekämpa ISIS ledde det till att Nato och USA nu medverkar till folkmord mot en av Turkiets etniska minoriteter Kurderna. 

Hur många budord och hur många grundläggande mänskliga rättigheter har USA/Nato därmed kört över? Hur länge kan Stoltenberg sitta kvar och åse detta utan sätta sin roll som NATO-ledare till förfogande? Har han några principer kvar bör han avgå i protest.

Det vi nu åser är en skamm och ett förräderi som förvärrar situationen ytterligare.

Turkiet och Erdogan har lyckats få Nato och USA att ge efter för ett moraliskt förfall som man inte kan komma undan. Sannolikt kommer Turkiet att bli skådeplatsen för något som kan likna ett inbördeskrig. Man måste fråga sig om tillgången till en flygplats i Turkiet verkligen var värd denna moraliska kollaps.

Nästa grupp av internationella stridsförband i Mellanöstern lär bli kurdiska. Och varför ska de bekämpa ISIS? USA´s svek kommer att bli kontraproduktivt och göra situationen ännu värre i Mellanöstern. Så otroligt otaktiskt och korkat.

/Börje Peratt

 

 

Posted in: Krig