Erdogan hot mot kurder, Mellanöstern och världsfreden?

Posted on 28 november, 2015

0


Recep_Tayyip_Erdogan

Recep Tayyip Erdogan


Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan utmanar inte bara Mellanöstern utan världsfreden.

Han försvarar den turkiska nedskjutningen av ett ryskt stridsplan med ynkliga förnekelser och är nu sannolikt ansvarig för mordet på den kurdiska advokaten Tahir Elçi, som var en förespråkare för kurdiska rättigheter.

Erdogans krav gentemot Nato att ostört få bedriva folkmord mot kurderna var något som Stoltenberg ogillade. Men Stoltenberg tystnade då USA önskade tillgång till en turkisk militär flygbas.
USA har alltid sett mellan fingrarna på turkarnas förföljelser av kurderna, en minoritet i nordöstra Turkiet som länge stridit för en rättmätig självständighet.

Erdogan har också under några år krävt att Syriens president Assad skall avsättas för ”mord på den egna befolkningen”. Att resten av världen utom ryssarna köpt detta hyckleri är inte konstigt då även USA ställt sig bakom Erdogans floskler. Turkiets folkmord på olika minoriteter som armenierna är straffbart att uttala inom Turkiet men ett känt och oomstritt faktum.

Det faller inte bara en mörk skugga över Erdogan utan även över den del av turkiska befolkningen som tillsatt honom och som försvarar hans missriktade attacker på dem som nu tagit upp kampen mot ISIS.
Det är något djupt ruttet över amerikanernas, Natos och turkarnas konspiration. Fram seglar Ryssland som är de enda som har FN´s stöd.

Börje Peratt