Riksdagen tappar koncepterna av risken för Swexit!

Posted on 27 juni, 2016

0


Idag samlar statsministern riksdagens folkvalda, såväl regering som opposition, men utesluter de grupper vars vilja har förändrat hela EU. Vänster och SD får således inte vara med. Statsminister stänger ute möjligheterna till en dialog som skulle kunna ge en djupare bakgrund och förutsättningar för förändring.

Ekot idag (27 juni):
”Regeringen och de borgerliga partierna möts i dag på morgonen inför det EU-toppmöte som ska hållas tisdag och onsdag. Ett toppmöte som kommer att domineras av resultatet av den brittiska omröstningen om EU-medlemskapet där en majoritet röstade för att lämna unionen.”

Att både S och Alliansen i mångt och mycket har kastat ut EU-kritiker från egna partier vittnar om en demokrati som har fallit samman. Inte bara den svenska skolan … som rasat till bottennivå enligt PISA undersökningar, vårt politiska system håller på att krackelera.

2013 var den brittiska folkviljan för ett utträde i UK 23 procent. På två år har den blivit 52%. Den arrogans som nuvarande riksdagsmajoriteten för EU visar upp kan således bli tändvätska för en snabb omsvängning och få folket att rösta fram en Swexit-majoritet.

Börje Peratt

Posted in: EU, Politik