Trump startar kärnvapenupprustning

Posted on 24 december, 2016

1


trump_vapenhetsare

Inför sin kommande installation i Vita huset har Trumpadministrationen kämpat med att få till en ståtlig inramning men inga kända artister ställer upp.

Det blir en mormonkör, en deltagare i amerikanska Idol och en dansgrupp som är duktig på att hålla takt.

Trump kommer att bli alltmer marginaliserad och tar till storsläggan med kärnvapenupprustning där han hotar alla med kärnvapenkrig. En reaktionsministär som drar fortare än Lucky Lukes skugga.

”Vi kommer att ÖVERTRÄFFA dem vid varje slag och överleva dem alla

The Guardian   rapporterar att tillträdande presidenten Donald Trump har chockat världen och kärnvapenexperter genom att på Twitter och i TV kräva en förnyad kapprustning.

Låt det bli en kapprustning ,sade Trump in en telefonintervju med Mika Brzezinski, co-värd för MSNBC: s Morning Joe program, dagen före julafton.

Trumps krigshetsande kommentar följde en tweet på torsdag 22 december där Trump hotade att presidera över en större upprustning av den amerikanska kärnvapenarsenalen.

USA måste kraftigt förstärka och utöka sin kärnvapenkapacitet tills världen kommer till sina sinnen om kärnvapen”, skrev han vidare.

Det är oansvarigt och hänsynslös av presidenten att uttrycka framtida amerikansk kärnkraftspolitik i en tweet och i ett nyhetsmorgonprogram ”, säger Daryl Kimball, chef för den oberoende Arms Control Association.

Trumps administration har snabbt försökt släta ut Trumps uttalanden och skadebegränsa dem, men deras ansträngningar har varit oförmögna att neutralisera stötvågorna av larm och förvirring som framkallats av den tillträdande presidentens inlägg.

35 års samverkan mellan republikaner och demokrater om en enig tvåpartilinje i USA: s politik, inriktad på att minska antalet kärnvapen i världen, riskerar att slås i spillror.

Reflektionerna i mina tidigare artiklar tycks besannas:

 Jag trodde att det räckte med Hitler, Mussolini och Franco men nu är vi där igen. Frågan är hur stor skada Trump kommer att orsaka USA och världen innan denna skräckfilm är över. LÄNK

Inte utan en viss förvåning har jag konstaterat att Trump har ett stöd även i Sverige bland så kallade alternativister. Om de inte har kunnat ta till sig tidigare larmsignaler så borde väl Trumps julklapp nu få dem att tänka efter. Förstår man inte vad en impulsstyrd maktmänniska kan åstadkomma med kärnvapen? Förstår man inte att detta är en julklapp till vapenindustrin dit nu alla miljarder går istället för till humanitära insatser i USA.

Förträngnings- och förnekelsemekanismer är starka och som jag skrev i en tidigare Newsvoiceartikel: ..hans agerande och person försvaras i en allt grövre retorik. Varje kritisk röst mot Trump hänvisas till etablissemanget. LÄNK

Jag upprepar: – ”Naturligtvis kommer Trump att svika alla som han inte tjänar på. Och det kommer att mynna ut i än värre konflikter och motsättningar, våld och ren och skär dumhet. Tror man verkligen på Trumps ord om att göra ”USA great”? Tror man verkligen att Trumps ”we” omfattar de lägsta samhällsklasserna? Trump har varit psykopatsmart och utnyttjat missnöjet. Men det kommer att slå tillbaka.”

Första steget är taget.

Börje Peratt

Posted in: Politik, USA