Donald Trumps förnedring av kvinnor

Posted on 1 februari, 2017

0


donald_pussy
Trump bandades av Billy Bush då han skrävlade om hur hans status och framgångar ger honom rätt att titta ut en attraktiv kvinna och “grab her by the p*ssy” (grabba tag i hennes …). YOUTUBELÄNK

Trump är anklagad för flera våldtäkter, pedofili och perversa sexuella övningar under Miss Universum i Ryssland. Nedan försöker han omfamna USA´s deltagare Tara Conner som uppvisar en fullständig avsky för Trump.

Trump omfamnar Miss USA vinnare Tara Conner 2006 Credit: Brad Barket / Getty Images

Trump omfamnar Miss USA vinnare Tara Conner 2006 Credit: Brad Barket / Getty Images

Våldtagna kvinnor som trätt fram har hotats till tystnad LÄNK. Förra hustrun Ivana anklagar Trump för att ha våldtagit henne då de var gifta (LÄNKAR).

Nuvarande hustru Melania vågar vid presidentinstallationen (2017) inte visa sitt rätta ansikte. Så fort Trump vänder bort sitt ansikte förvandlas Milanias ansikte till ett uttryck som snarare kan beskrivas som djup depression och skräck, en ”krossad själ” som radioreportern kallar det.


Det är inte bara Melanias öde som är tragiskt. Försvarare av Trumps beteende, mest män men även kvinnor, pekar på att hon väl blev kritiserad för att hon sagt något olämpligt. Andra påstår att filmen skulle vara förvanskad i videoredigering. Men bilder från andra vinklar visar att det är vad som sker i realtid. Trumpföljare är beredda att gå hur långt som helst för att presentera ”alternativa fakta” dvs lögner.

Kvinnor över hela världen marscherar i protest mot Trump (independent). Många är bekymrade över den flerfrontersstrid som har seglat upp. Trump har blivit en vattendelare. Ingen politiker i modern tid har splittrat människor och grupper som han.

4,6 miljoner kvinnor i protest mot Trump. Kvinnomarschen i Washington hade tre gånger mer deltagare än Donald Trumps invigning Getty

4,6 miljoner kvinnor i protest mot Trump. Kvinnomarschen i Washington hade tre gånger mer deltagare än Donald Trumps invigning Getty

På nätet förekommer flera diskussioner om Trumps kvinnosyn. Daily Telegraph har sammanställt några kommentarer. Donald Trump sexism tracker: Every offensive comment in one place.

Fet! Gris! Hund! Slusk! Motbjudande djur!. Dessa är bara några av de öknamn som Donald Trump har kallat kvinnor under åren.
”Denna nyvalda president i USA har i stor utsträckning kränkt kvinnor – med en tendens att kritisera dem för deras utseende – och tillfoga sexistiska kommentarer.”
Ingen skulle rösta på hans rival Carly Fiorina på grund av hennes ansikte! Han har föreslagit att kvinnor bör ”straffas” för aborter.

Det finns också ökande antal anklagelser om sexuella övergrepp som går så långt tillbaka som till 1980-talet – som alla har starkt förnekats av Trump.

Claire Cohen har sammanställt Trumps sexism genom åren Claire Cohen: My grim year tracking Donald Trump’s sexism

Den ”feta bilden”
Louise Sunshine, som arbetade för Trump från 1973-1985, berättade för Washington Post att miljardären förvarade en ”fet bild” av henne i byrålådan , som han tog fram när hon gjorde något han inte gillade. Hon sade att det var ”en påminnelse om att jag var inte perfekt” och tillade att hon fortfarande minns det idag: ” När jag går upp i vikt, tänker jag på den bilden.”
Trump kallade Sunshines berättelse för ”helt falsk och löjlig.”

1990: När Trump förringade sin dåvarande fru Ivana
I en intervju med Vanity Fair, medan han fortfarande gift med Ivana sa Trump:
”Jag skulle aldrig köpa Ivana några anständiga juveler eller bilder. Varför ge henne överlåtbara tillgångar? ”
Ivana har beskrivit hur Trump våldtagit henne och Trump svarar att man inte kan våldta sin fru. LÄNK

1991: Trump kallade kvinnor ”vackra stycken av rumpor”
När George HW Bush var USA: s president, berättade Trump för Esquire magazine om mediarepresentanter: ”Du vet, det spelar egentligen ingen roll vad [de] skriver så länge de har ett ungt och vackert stycke rumpa.”

1994: ”Middag på bordet”
I en 1994 intervju med ABC News, avslöjade Trump sin uppfattning om hustruns plikter.
”Jag har dagar där, om jag kommer hem – och jag vill inte låta alltför mycket som en chauvinist” sade republikanen, ”men när jag kommer hem och middagen inte är klar, går jag genom taket.”

Trump om yrkesarbetande kvinnor
När Trump var gift med Marla Maples jämförde han i en intervju kvinnor med byggnader och tillade att han blir uttråkad när de blir framgångsrika:
”Jag tror att sätta en hustru i arbete är en mycket farlig sak,” sade Trump. ”Tyvärr, efter att de blivit framgångsrika, är det roliga över för mig.”

Mängden av Trump-kommentarer som är nedsättande och kränkande för kvinnor tar aldrig slut LINK.

Han har lovat sin 17-åriga dotter att aldrig dejta en kvinna som är yngre än hon. Han har i ett TVprogram berömt sin dotter för hennes figur och sade då att om hon inte var hans dotter skulle han kunna dejta henne.

Börje Peratt

Posted in: Donald Trump, USA