Batras bakhållspolitik studsar tillbaka

Posted on 28 juli, 2017

2


Batra leder Alliansens misstroendevotum mot den rödgröna regeringen juli 2017

Moderatledaren Batra har tappat rejält i opinionen och tvingas till desperata manövrer för att kunna hänga kvar som ledare över ett parti i nedförsbacke.

Alliansen kastade genom ett aggressivt misstroendevotum mot tre ministrar in Sverige i en regeringskris med anledning av Transportstyrelsens (illegala) outsourcing av IT verksamheten med delvis känsliga uppgifter (LÄNK SVT) till utländsk icke säkerhetsklassad personal.

Men bakgrunden till outsourcingen av ITverksamheten är beslut från den förra Alliansregeringen!

Socialdemokraterna kom också med ett motdrag och KU-anmäler den förra Alliansregeringen.

Misstroendevotumet mot S-ministrar har nu lett till att Löfven vidtagit en regeringsombildning och det kan i motsats till Alliansen illvilliga strategi stärka S och ytterligare försvaga M.

Batra riskerar att falla på eget grepp

Att rikta misstroendevotum mot försvarsminister Hultqvist är enligt tidigare Alliansens försvarsministern uppfattning, ett oskickligt agerande. (Mikael Odenberg (M) kritisk till Alliansens misstroendevotum mot Hultqvist – LÄNK SVT).

Att Ygeman nu tvingats bort faller inte heller i god jord hos väljarna då han vunnit popularitet och förtroende med sin låga profil och sina tydliga och klara svar på ibland problematiska frågor.

Vad som är spektakulärt i Batras knivhugg är ju att det är Reinfeldt, moderaterna och Alliansen som orsakat problemet. Att outsourca och sälja ut staten ägde rum under Alliansen.
Det blir nästintill tragikomiskt att anklaga Socialdemokratiska ministrar för ansvarslöshet på grund av att man inte har informerat om en problematik som framförallt moderater har orsakat. Och Åkesson faller in i kören och skäller ikapp med moderaterna.

Jag tror att svenska väljare är för intelligenta för att gå på detta. Även om det kan ses som en olycklig fadäs att inte informera om konsekvenserna av föregående Alliansregerings katastrofala beslut.

Skulle inte förvåna mig om också SD tappar väljare då masken nu faller.

Börje Peratt

Posted in: Alliansen, Politik