Är trumpföljarna fullständigt bländade?

Posted on 30 augusti, 2017

0Jag kunde som barn inte förstå hur det tyska folket kunde bländas av en uppenbar galning. Inte skulle det väl kunna upprepas. Och om så hur många skulle sitta tysta eller än värre se honom som en ledare att följa?

Åren gick och utvecklingen mot demokrati och humanism gick inte spikrakt. Men det var många människor som kämpat och dött för denna vår frihet så inte fanns det väl en risk med att pendeln skulle slå åt andra hållet? Enstaka våldsamma diktaturer i bortre Asien och i Afrika, ja men inte i det civiliserade väst.
Att de auktoritära despoterna och främlingsfientliga åter skulle kunna ta över var väl inte möjligt? Jo så började den typen av partier klättra i Europa. Och så fick vi 2016. Det kanske mest tragiska året sedan andra världskrigets start.

Då vann Trump presidentvalet i USA. Han kom liksom Hitler till makten via en förbannad och frustrerad väljarkår. Hitler körde hela världen i botten.

Är då Trump på samma nedförsbacke. Ja hans uttalade mål är att kasta in världen i en anarki som på ytan ska röra till det för etablissemanget. Men där han och hans anhängare sitter säkra. En sak är säker ingen ljuger så ofta och så hejdlöst som Trump

Hur kan hans lögnaktiga karaktär hänga ihop med hans påstådda affärsmässiga framgångar. Och varför satsning på kol och andra fossila bränslen som står för de mest miljöskadliga brytningsmetoder och drivkällor? Hans motstånd mot nya externa försörjningskällor för energi … Hans vilja att leda gas över ursprungsbefolkningens heliga områden och nu gå emot Obamas miljöskyddande åtgärder då Obama förbjöd oljeborrning i Arktis och på Antarktis. Jo Trump har öppnat för att borra efter olja i båda polerna!

Är Trump en bakåtsträvare eller en simpel girigbuk som medvetet vill hämta ut så mycket som möjligt av sina investeringar?

A Running List Of The Women Who’ve Accused Donald Trump Of Sexual Misconduct

Trumps människosyn borde väl alla ha klart för sig och reagerat på? Men icke så. Vad är det som gör att man har överseende med en karl som bevisat regelbundet antastat kvinnor? Som benådar en polis som mördar och kränker utsatta bara för att de inte är vita inhemska medborgare. Vars löfte är att bygga världens ”vackraste” och effektivaste fängelsemur mot Mexiko … som mexikanerna ska betala. Hur kan sedan européer med minnet av Berlinmuren ha överseende med detta och rent av framställa honom som en räddare?

Nej jag kunde inte förstå hur Hitler kunde röstas till makten och än mindre förstår jag hur Trump fått detta stöd och har ett stöd bland svenskar. Hur kan man tro på en karl som bevisligen ljuger som en borstbindare. När det avslöjades blev opinionen mot honom överväldigande.
Länk: Trump bygger missilramper, sänker skatt för rika, kör över indianerna, tar ifrån kvinnan rätten till hennes kropp, berikar sig på oljeutvinning och stärker vapenindustrierna

När han utsattes för dramatisk sjunkande opinionssiffror på hemmafronten så gjorde han en ”Wag the dog” och flyttade fokuset till potentiellt världskrigshot med Nordkorea. Detta var vi många som förvarnade för efter presidentvalet. Se Trump startar kärnvapenupprustning

Något är besynnerligt skevt och som jag skrivit i en bok. ”Människan tycks behöva uppleva det värsta för att veta vad hon inte vill ha.”

På klar sikt som egentligen är bland det mest skumögda man kan tänka sig ska kanske ses som en trött spillra av mänskligt liv, lika frustrerad som de som röstade fram Trump. Om den anarkin tar över ja då blir det förfärligt.

Börje Peratt

Taggat: , ,
Posted in: Donald Trump