Skitstövlarnas parad

Posted on 12 januari, 2018

0


President Trump har kanske nu nått all time low med en kommentar hänvisande till Haiti, El Salvador och afrikanska nationer som ”shithole länder” något han sägs ha upprepat flera gånger under ett möte med lagstiftare och inför demokratiska och republikanska senatorer.

”Varför vill vi ha hit alla dessa människor från skithåls länder? (Trump)NCB

Den tidigare mexikanska presidenten Vicente Fox replikerade president Trumps ord med

”Din mun är det fulaste skithålet i världen!”(Fox)

Med reaktionerna från omvärlden gör nu Trump vad han kan för att förneka vad han sagt. Det torde vara en av hans ”starkaste” sidor. Att ljuga om och att förneka fakta. Han som orerar om fjeknews så fort sanningen stirrar honom i vitögat har blivit sinnebilden för fejknews.
Man kan undra över hans förmåga att tysta kritik och stävja motstånd. Kvinnan som anmälde honom för våldtäkt då hon var 13 drog tillbaka åtalet. Hans exhustru som skrev en bok om förhållandet med maken Trump och hur han våldtog henne mildrade sedan beskrivningen. Steve Bannon före detta chefsstrateg till Trump som intervjuades för boken Fire and Fury om svåra missförhållanden i Vita Huset och om Trumpsfärens påstådda landsförräderi mer ryggade, livrädd för vad han sagt, än backade på sin värsta anklagelser. Vad är det för (maffia)metoder Trump använder för att tysta folk?

Trump har för länge sedan kvalificerat sig för ”Skitstövlarnas parad”.

– ”Personer med narcissistiska, psykopatiska och macchiavelliska personlighetsdrag är de som ofta skapar problem…” Magnus Lindén på Lunds universitet har forskat i ämnet. Han har kommit fram till att den här sortens personer ofta utnyttjar sin ställning för att topprida sin omgivning och skrämma dem med elaka, ondsinta övergrepp. Trump som ofta påstår sig vara bäst i världen på allt han gör han nu visat att han är den största skitstöveln av alla men naturligtvis finns det andra i paraden.

Detta bildspel kräver JavaScript.

”Kulturprofilen” gick i skitstövlar för att tillförskansa sig en rad fördelar och likt Trump tog han ut sin mansgris på kvinnor.

Vi kan också på mer nära håll studera detta grova maktbeteende genom hur ”managementkonsulten” Jan Norberg  gav sig på mig i kommentarer till artikeln där jag releasar trailern för ”Justitiemordet – Vittnet som försvann”. Innebörden i den trailern är att vi funnit det försvunna nyckelvittnet och det har en avgörande betydelse för att fria en oskyldigt anklagad läkare.
Jag nämner också att denna slags undersökande journalistik inte är ofarlig. Uppenbarligen har Norberg reagerat på något som hänt efter mitt arbete och avsiktligt blandat ihop detta för att karaktärsmörda min journalistik. Maken till illustration av överföringar och märkliga beskyllningar får man nog leta efter. Egentligen borde jag kanske inte ha bemött det men i just detta fall blev hans försök till manipulation uppblandat med psykopatens mobbing och övergrepp att jag tyckte det var värt att få det illustrerat. Så här uppför sig en auktoritär ”skitstövel”. Vad förslags managementkonsulteri han har ägnat sig åt så torde det ligga åt håller ”rule by fear”. Han avslutar med en tafflig dikt så jag gav mig tillåtelse att också skriva en men mer riktad mot ett allmänt vidrigt beteende. Oavsett vilket (skithål) övergrepp kommer från ska vi i #metoo kampanjens anda kunna beskriva det så att vi kan offentliggöra byket och minimalisera det.

Börje Peratt

I skitstövlars parad
Går en maskerad
Av ynklighet och svek
Mobbarens lek

Här trampar samma plåga
Som vi sett en gång tåga
I handfast marsch och låga
En simpel odåga

Ynkedom är en last
Som tyvärr aldrig tar rast
Bland följarna vi ser
hur det falska ler

Den smygnassen svär
med enfaldens gevär
en isolerad här
mot dem som oket bär

I skitstövlars parad
Går en maskerad
Av ynklighet och svek
En vedervärdig lek

[Sten Hård]

Så identifierar du jobbets skitstövel SVTLÄNK
What Makes A Fuckhead? Länk

Posted in: Dikt