Ny kampanj för att berika läkemedelsindustrin!

Posted on 29 juni, 2018

3Igår kunde man på SVT TEXT-TV läsa två inlägg som synes vara utan sammanhang. Men om jag hade en fluga på väggen då dessa kom till kan jag här rapportera upprinnelsen.

111 SVT Text Torsdag 28 jun 2018
Kunskap om vaccination ska stärkas
Regeringen har gett Folkhälsomyndigheten i uppdrag att förstärka arbetet med information om vaccinationer.
Syftet är bland annat att höja kunskaperna hos föräldrar, rapporterar Sveriges Radio Ekot.
Enligt regeringen finns det många missuppfattningar som kan påverka föräldrar när de ska ta ställning till om deras barn ska vaccineras.
Det är bl.a. vanligt att falsk information sprids i sociala medier. 97 proc av landets tvååringar är fullvaccinerade, enligt Folkhälsomyndigheten.

Vilket praktfullt självmål! ”Det är bl.a. vanligt att falsk information sprids i sociala medier.”

SVT och även SR har alltför ofta deltagit i spridande av falsk information särskilt inom hälsoområdet.

Och visst är det märkligt att ”höja kunskaperna [om vaccination] hos föräldrar” samtidigt som Folkhälsomyndigheten påstår att ”97 proc av landets tvååringar är fullvaccinerade”. Denna kampanj har en ologisk motivation. Och om något är ologiskt bör man söka förklaring på annat håll.

112 SVT Text Torsdag 28 jun 2018
Regeringen vill säkra antibiotika
Regeringen är oroad för brist på effektiv antibiotika och ger Folkhälsomyndigheten i uppdrag att se hur tillgången kan säkras.
Läkemedelsbolagen befaras tycka att det inte är lönsamt att tillhandahålla vissa typer av antibiotika i Sverige, då andra länder har större problem.
– ”Det här är ett av de största hälsohoten i dag,” säger socialminister Annika Strandhäll (S). Hon ber nu Folkhälsomyndigheten att titta på garanterade ersättningar till bolagen.

Socialminister Annika Strandhäll (S) som ärvt sin statssekreterare Agneta Karlsson, tidigare chef för samhällskontakter på läkemedelsbolaget GlaxoSmithKline (GSK). Detta var under åren 2006-2011 då GSK tog fram det ofärdiga svininfluensavaccinet och skapade svininfluensa-hysterin. Senare dömdes GSK, efter en gigantisk muthärva, till miljardböter i Kina pga av korruption där.

Inblandad i den förvillande svininfluensakampanjen i Sverige var Anders Tegnell som då var vid Socialstyrelsen. Han har avslöjats som lögnmakare men premierats av såväl staten som läkemedelsindustri för att ha beställt värdelös vaccin för miljontals kronor. Ja inte bara värdelös utan även ytterst skadlig.

Så vad var det då flugan på väggen kunde observera? Jo samtalet gick ut på ungefär följande.
Ett läkemedelsbolag anser att vi behöver förstärka mängden vaccin och annan antibiotika. Lägg märke till hur infernaliskt kommentarerna på Text-TV är formulerade. Det råder ingen tvekan om att Text-TV har publicerat en text de fått från en lobbyingexpert som på uppdrag av läkemedelsindustrin har formulerat det hela som ett problem som endast regeringen kan lösa.

Märk att det var samma påståenden inför den av läkemedelsproducenterna konstruerade svininfluensan. Tegnell beställde lydigt vaccin för en halvmiljard som sedan fick destrueras (kastas). Efteråt har han sagt att han skulle göra samma sak igen och har belönats med olika chefspositioner nu senast på Folkhälsomyndigheten. Och vad är det vi ser jo det är Folkhälsomyndigheten som får uppgiften att beställa vaccin av läkemedelsindustrin och ”garantera dem ersättningar”.

I Kina ledde motsvarande samhällsfientlig påverkan till böter för korruption och tjänstemän som mutats försvann. Likaså har ministrar och statssekreterare som agerat mot folkets intresse bestraffats hårt och kastats i fängelse.

Vad tror vi händer i Sverige?

Börje Peratt