Journalister och medier som övergett moralen och svikit sin uppgift

Posted on 4 juli, 2018

1Trump anklagar ju ”main stream media” (MSM) för fejk och bluff. Det ligger en del sanning i det särskilt när det gäller media som Trump kontrollerar eller associeras till främst Fox News och Breitbart. Där omvandlas fakta och sanning till absurditeter.

Den som personifierar fejknews i Sverige är Dan Larhammar. Det blir då parodiskt när han försöker sätta sig på gödselhögen och sprätta skit på andra.

Problematiken finns således också i Sverige. Här håller Svd fanan högt och har vågat rapportera oegentligheter där Bonnierkoncernen och främst Expressen levererat horder av fejknews. (hEXPRocESSEN). Även Public Service (SVT och SR) har gjort sig skyldiga till fejknews särskilt när det rör hälsovård. Den svenska rapporteringen av svininfluensakampanjen var en journalistisk katastrof.

Moraliskt förfall bland läkare och reportrar

Svenska Dagbladet har publicerat ett antal bra och tydliga artiklar även om korruption av vårdpersonal. Systemet som alla inblandade talar tyst om | Inger Atterstam | SvD. En annan avslöjande artikel i SvD är ”Svenska läkare får miljoner av läkemedelsföretag”.

Vi kan fundera över hur det kommer sig att vissa svenska journalister och medier såsom Expressen, DN och Public Service (SVT och SR) har deltagit i undergrävandet av hälsokostbranschen till förmån för läkemedelsindustrins farligare och i flera fall odugliga insatser eller i vart fall tveksamma kemiska produkter med bristande verkan och rent av pga biverkningar hälsofarliga. Dessa nämnda medier, Expressen, DN och Public Service (SVT och SR) har frångått policyn om att undersöka makten och istället gett sig på de svagare och enskilda människor. Man brukar tala om ”skamm på torra land”.

Läkartidningen – Döden på recept

Det har också publicerats studier som visar att felförskrivningar av läkemedel numer är den tredje vanligaste dödsorsaken i amerikansk sjukvård. Men när det gäller förföljelserna av läkare som gör allt för sina patienter är det tyst. Eller så vänds detta engagemang för patienten mot läkaren i ren fejknews anda, (hEXPRocESSEN).

Patientperspektivet

När vanlig skolmedicin inte fungerar kan läkare komplettera med så kallade alternativa metoder eller kosttillskott som visat sig fungera. Man intar då ett patientperspektiv i akt och mening att göra allt man kan för att hjälpa patienten. Men då kan det från illvilligt håll (Läs Dan Larhammar och VoFstyrda journalister) leda till mediedrev, förföljelser och försök att deslegitimera och till och med kasta läkaren i fängelse. En av dessa läkare som drabbats är Dr. Erik Enby.

Fel val av preses och ordförande, Vetenskapliga Akademin!

I Sverige tycks Dan Larhammar stå över lagen. Hans övergrepp och grova förtal av kollegor har förstört människors liv. Ska han verkligen gå fri? Och kommer svensk rättvisa slutligen att skipa rättvisa eller låta denna Larhammars förföljelser ske ostraffat.

Dan Larhammars karriärklättring i Kungliga Vetenskapsakademien visar på ett fullständigt misslyckande för vetenskapen i Sverige och är ett värre fiasko än krisen i Svenska Akademien. Var finns rapporteringen om detta?

Börje Peratt