Ett val utan självklara alternativ?

Posted on 14 augusti, 2018

0Vi går in i ett val som är mer komplicerat än någonsin. Och risken för nyval är överhängande då ingen av grupperna klarar av att bilda regering med traditionella allianser. Ser vi en samlingsregering som en möjlig lösning för att undslippa SD och V?

För egen del lämnade jag politiken då mitt dåvarande enda alternativ C gick åt höger, in i en extremliberalism och med Annie Lööfs ”taförsigsamhet” infiltrerat av antihumanismen. Hade bara fattats att några av motionerna som skulle förbjuda trosfrihet hade gått genom.

Då för sju år sedan började jag fila på ett eget program, vad trodde jag på och vad var viktigt för mig och samlade dem under DEMOKRATERNA: Dvs välfärd, fungerande juridik, utbildning, omvårdnad, företagsamhet med ansvar, ansvar för miljön, medmänsklighet, lösa konflikter fredligt och sist men inte minst försvar för demokratin och upprättande av Sverige som suverän nation.

Obs mitt Demokraterna är inte den konservativa variant som en Göteborgspolitiker långt senare hittade på utan respekt för den värdegrund som symboliserar just Demokraternas filosofi internationellt.
Att Sverigedemokraterna tagit sig detta namn är också ytterst tveksamt då flera av dem höjt röster för att så fort de blir tillräckligt stora kommer demokratin att avskaffas. Jämför med det Hitler gjorde.

Några av de punkter som jag fört fram inom Demokraterna har senare anammats av en del partier men den viktigaste av dem alla Sverige som suverän Nation försvaras enbart av SD och möjligen i någon mån av V.
Sverige är ett lydprotektorat under EU och i en framtid kommer det att beskrives som landsförräderi att det röstades genom av riksdagen.

Jag skulle gladeligen rösta på ett parti som vill återföra Sverige som suverän nation men inte på SD. SD är i grunden ett rasistiskt parti och vingslagen från nazistiska strömningar under 1940-talet går igen i deras retorik.
SD kan vara tacksamma för Åkesson som är överlägsen de flesta svenska partiledare när det gäller just retorik. Han vinner också sympatiröster på sin tydlighet. Men låt oss för den skulle inte glömma draghästen Björn Söder som tvivelsutan är en tvättäkta rasist som förhäver sig som äkta svensk när det i själva verket är så att han i ett osvenskt förhållningssätt skämmer ut sig själv, SD och Sveriges Riksdag (riksdagens andre vice talman sedan den 29 september 2014) genom att utesluta minoriteter som har ett långt förflutet i Sverige.

Nåväl jag har alltid ansett att svenskarna är för smarta för att gå på dylik propaganda. Men tyvärr är det övriga partier i riksdagen som försatt sig i underläge.

Alliansens partiledare spelar i lägsta divisionen jämfört med Åkesson. De rödgröna har mer kvalificerade ledare idag men vågar inte gå samman med V. Den mest kvalificerade av dem alla är Jonas Sjöstedt. Han får stå utanför de rödgröna även om han går framåt i valet. Det är en skam för demokratin. Så där har Löfvén en nöt att knäcka. Det håller inte att kritisera SD för odemokratiska tendenser om man själv inte följer demokratins spelregler.

Hur går det då om inget lag kan bilda regering? Nyval och vad väljer svenskarna då?
Finns det nått bättre alternativ? Är det troligt med en samlingsregering över blockgränserna. S-M -?
Ett sådant resultat innebär hursomhelst fortsatt lydprotektorat under EU.

Börje Peratt