Donald Trump och sexslaveri

Posted on 7 januari, 2019

0Donald Trump som satsat på modellagenturer och bland annat miss Universum har av flickor och kvinnor anklagats för att han utnyttjat dem på ett sätt som liknar sexslaveri.

Larry Flynt och herrmagazinet Hustler erbjuder 10 miljoner dollar för information som får Trump avsatt för sina sexbrott Länk. Men oavsett bevis och överväldigande mängd anmälningar så tycks Trump osårbar där andra har bestraffats.En i USA illegalt invandrad 13-årig flicka låstes in i ett källarplan där bland annat Trump ska ha utnyttjat henne. Hon vågade inte fullfölja anklagelsen om våldtäkt och i likhet med många kvinnor som utsatts för Trumps övergrepp ”motiverades” hon att, dagen innan åtal skulle väckas, dra tillbaka sin anmälan.

Trump har också skrutit med att han tar sig rätten att gräva efter okända kvinnors kön, ”groping”, under förevändningen att kvinnan skulle uppskatta det. Hans uppenbara brist på respekt för kvinnan finns dokumenterad på ljud och film och genom ett stort antal vittnesmål.

Donald Trumps exfru Ivana har under ed beskrivit hur Trump våldtog henne (1989). Trump svarade med att man inte kan våldta sin ”egen fru” inom äktenskapet. Anklagelsen finns också i en bok om Trump med titeln Lost Tycoon: The Many Lives of Donald J. Trump (Harry Hurt, 1993).

Den del av boken som orsakat kanske mest uppståndelse gäller Trumps skilsmässa från Ivana.

Författaren, Hurt, fick en kopia av ett edsvuret skilsmässoprotokoll, från 1990, där Ivana uppgav att Trump 1989, i raseri hade våldtagit henne. Trump hade ”blivit vansinnig efter en ‘hårbotten-operation’ som han hade genomgått för att eliminera en skallig fläck och som hade varit oväntat smärtsam. Ivana hade då rekommenderat plastikkirurg. Detta hade gjort Trump än mer rasande och som vedergällning drog han en handfull av sin hustrus hår och tvingade sig sedan sexuellt på henne. Efteråt tillbringade hon natten inlåst gråtande i ett sovrum. På morgonen frågade Trump henne, med enligt Ivana ”hotfull inställsamhet”, – ”gör det ont?”

Trump har förnekat både våldtäktsbeskrivningen och att han hade gjort en hårbottenoperation. Eftersom Trump bevisligen far med osanning i majoriteten av sina uttalanden så blir vi inte förvånade över att Trump förnekar även bevisade fakta.

“It’s like modern-day slavery.”
James West August 30, 2016

En anklagelse som gäller hur Trump sexuellt förgripit sig på minderåriga rör Trump Model Management (New York City baserad modellbyrå) som ”höll unga tjejer fängslade och dolde dem i källaren”. Det är en extremt allvarlig anklagelse som härstammar från en artikel i Mother Jones den 30 augusti 2016 inkluderande påstådda olagliga anställningar av icke-amerikanska modeller.
I artikeln ingår kommentarer från den kanadensiska före detta modellen Rachel Blais och två andra anonyma kvinnor som hävdade att de arbetat för Trump Model Management under 2000-talet och då upplevt olagliga och oetiska affärsmetoder.


Två kvinnor som bad om anonymitet fick pseudonymerna Anna och Kate – de sa att modellbyrån trots löften, aldrig tillhandahållit arbetsvisum även om de utförde modelluppdrag i USA. De anlände till New York med drömmar om att lyckas i den konkurrenskraftiga modellbranschen. Men utan arbetsvisum levde de i ständig rädsla för att bli infångade. Enligt tre immigrationsjurister som konsulterats av Jones är även obetald sysselsättning mot lagen för utländska medborgare som saknar arbetsvisum. ”Om det amerikanska företaget drar nytta av den personen, är det arbete”, förklarade Anastasia Tonello, hos Laura Devine Attorneys i New York. Dessa regler för invandrare är för att ”skydda dem från exploatering,” sade hon. ”Det amerikanska företaget får inte tjäna pengar på dig.”

Två av de tidigare Trump-modellerna sa att Trumps agentur uppmuntrat dem att lura tullmyndigheterna om varför de besökte USA. Anna sa att hon fick en särskild instruktion: ”Om de ställer dig några frågor, är du bara här för möten.”
Kate, som arbetade för Trump Model Management 2004, blev förvånad över hur hennes tidigare chef, Trump, under sin presidentkampanj utmärkte sig som invandrarmotståndare. ”Han vill inte låta någon komma in i USA längre,” sa hon. ”Samtidigt, bakom allas insyn, tar han in alla dessa tjejer från hela världen och de arbetar illegalt.”

1jo9bx.jpg

Modellers lägenheter, som det är känt i branschen, är trånga sovsalar där modellbyråer packar ihop sina ”talanger”, i vissa fall kräver man sina modeller på skyhöga hyror för en sängplats.

Trump Model Management höll sina modeller i en lägenhet vid East Village, nära Tompkins Square Park. Ett smalt trappsteg ledde ner till källaren, där modellerna bodde i två små sovrum med våningssängar – två i ett rum, tre i det andra. En extra madrass var belägen i ett gemensamt område nära trappan. Ibland kunde lägenheten delas av 11 eller fler modeller där då flera fick sova på golvet.
En tredje anklagelse som kanske var den mest uppseendeväckande handlade om en tvåårig civilrättslig rättegång mot Donald Trump förd av en kvinna som använde aliaset ”Katie Johnson” och som hävdade att Trump ”sexuellt och fysiskt” missbrukat henne på fester hos miljardären Jeffrey Epstein när hon var 13 år gammal.

– ”Jag reste med buss till New York City i juni 1994 i hopp om att starta en modellkarriär. Jag gick till flera modellbyråer men fick veta att jag behövde sammanställa en modellportfölj innan jag kunde bli antagen. Jag gick sedan till hamnmyndigheten i New York City för att börja ta mig hem. Där träffade jag en kvinna som introducerade sig för mig som Tiffany. Hon berättade att om jag ville följa med henne skulle jag presenteras för människor som kunde få in mig i modellbranschen. Tiffany berättade också att jag måste betala för att delta på dessa fester. De hölls i en bostad i New York City som användes av Jeffrey Epstein. Var och en av festerna hade andra yngre ’honor’ och ett antal gäster förutom herr Epstein, även Donald Trump. Jag förstod att både Mr Trump och Epstein visste att jag var 13 år gammal. Trump utnyttjade mig sexuellt på fyra olika fester sommaren 1994. På det fjärde mötet band Trump fast mig vid en säng, exponerade sig för mig och fortsatte sedan med att våldta mig. Under den här våldsamma sexuella attacken bad jag högt att Trump skulle sluta, men det gjorde han inte. Trump svarade istället genom att på ett våldsamt sätt slå mig i ansiktet med sin öppna hand och skrek att han skulle göra vad han ville. Strax efter denna våldtäkt hotade Trump mig med att om jag någonsin skulle avslöja Trumps sexuella och fysiska missbruk av mig, skulle inte bara jag utan även min familj lida fysisk skada och han hotade med att vi skulle bli dödade.”

Eftersom pseudonymen ”Katie Johnson” är ensam källa för dessa anklagelser, och hon sedan skrämts bort inför rättegången blev det inget åtal. Men hon ville ”lägga bränsle i elden på hur äcklig han är”.

Vitmaktrörelsen på Trumps sida hittade sedan på historien om Pizzagate riktad mot Hillary Clinton med många beröringspunkter från anklagelserna mot Trump. Det är omvittnat att Trump har minst en särskild före detta personlig advokat/torped Michael Cohen som fick städa upp efter Trumps sexuella snedsprång. Ivana fick 14 miljoner dollar för att släppa anklagelserna mot Trump. Porrskådespelerskan Stormy Daniels fall (vars verkliga namn är Stephanie Clifford) dök upp på det kända programmet 60 minutes 2016 och hävdade att hon hade en affär med Trump 2006. Hon hotades då av en oidentifierad ”torped” som varnade henne för att prata om den påstådda affären och senare accepterade hon $ 130,000 från Cohen för att hålla tyst. När Cohen senare blev utsatt för polisiär undersökning och insåg att han låg illa till spelade han in ett samtal med Trump för att ha som bevis på att han utförde detta på Trumps order. Det blev tydligt att det fanns flera andra liknande fall av utbetalningar som även togs från Trumps kampanjfond vilket är olagligt. Donald Trumps tidigare advokat Michael Cohen bör sitta i fängelse i minst fyra år, anser åklagare i New York. I nya domstolshandlingar hävdar åklagarna att Cohen agerade kriminellt på uppdrag av Donald Trump.

Donald Trump har bevisligen begått våldtäkt på sin egen exfru, på ett stort antal främmande kvinnor och även minderåriga.

W45UN1M4E_MPqOnonnkgrAwLpWO38jQq3-S0w9JKQ6Q2XwXDfEFZrWhFgESTR4dxY_PtKw=w1200-h630-p-k-no-nu.jpg

Hur länge han klarar sig undan rättslig bestraffning är en gåta och det kan jämföras med hur andra manliga predatorer fått långvariga fängelsestraff för motsvarande. Det är märkligt hur kvinnor, även i Sverige, försvarar honom. Men problemet är förnekelse. Vad än Trump hittar på så förnekar hans supporter det galna och vidriga. Med Trumps egna ord:

”Jag kan stå mitt i gatan på femte Avenyn och skjuta ned folk och fortfarande inte förlora mina väljare”

Med den Oscarsbelönade dokumentärfilmare Michael Moores ord:

Står du fortfarande bakom Trump är du förlorad

 

Börje Peratt

Posted in: Donald Trump, sexism