”Julian Assanges vedervärdiga, äckliga och vidriga svek”

Posted on 18 april, 2019

1


Assange använde WikiLeaks för att samarbeta med Trump och förvandla texter till lögner för att demonisera Clinton och vinna valet åt Trump!! (Avhoppad Wikileaksmedarbetare)

Julian Assange hackade Hillary Clintons mail och gav Trump ett material som utnyttjades till påhitt om konspiration, myndighetsmissbruk, satanism och pedofilringar. Dessa förvridna uppgifter från Assange avfärdades av FBI men Trump påstod att det var landsförräderi och fick sina följare att skandera ”lock her in” (lås in henne). ”I love Wikileaks”, utbrast Trump på ett valmöte någon vecka innan det stod klart att han vunnit. ”Gud välsigne Wikileaks”, skrev Ku Klux Klan-ledaren David Duke på Twitter när Trump hade segrat.

Hur kunde Julian Assange – australiensaren som en gång blev världskändis som yttrandefrihetens store fanbärare – plötsligt få populister och högerextremister på sin sida?
Assanges påståenden att det inte fanns något tveksamt att visa upp när det gäller Trump är bisarrt eftersom det finns mängder av tveksamheter, sexuella övergrepp och juridiska tvister kring Trump där denna blivande president inte fullföljt sitt åtagande. Assange anklagade istället Clinton för att förtala Trump. Det blev alltmer uppenbart att Assange hade tagit ställning för Trump.

Wikileaks som från början tycktes vara ett sätt att avslöja makteliter rev nu ned demokratins principer och gav förutsättningar till en potentiell diktatur. Så uppfattade vi inte Wikileaks ambition. Något har gått allvarligt snett.

En av de mest profilerade hackarna som samarbetade med Assange var journalisten Barrett Brown, vars medverkan till WikiLeaks olagligt införskaffade material ledde till att han kastades i fängelse. I en serie tweets och Facebook-videor anklagade Brown sedan Assange för att ha äventyrat ”rörelsen” genom att verka som en hemlig politisk operativ istället för objektiv undersökare.

Brown förklarade att han hade försvarat att WikiLeaks publicerade e-postmeddelanden hackade från den demokratiska nationella kommittén ”för att det var en lämplig sak för en öppenhetsorganisation att göra.” Men sedan tillade han att; ”arbeta för en framtida möjlig auktoritär president genom att lura allmänheten är oförsvarligt och vidrigt.”

Brown var särskilt upprörd över ett meddelande från den 21 oktober 2016, där Assange hade övertalat Trump Jr. att låta WikiLeaks publicera någon av hans fars skattedeklarationer för att få WikiLeaks angrepp mot Hillary Clinton att framstå som mindre ensidigt. ”Om vi publicerar några [av Trumps] deklarationer kommer det att dramatiskt förbättra uppfattningen om vår opartiskhet”, föreslog det Assange-kontrollerade @Wikileaks-kontot. ”Det betyder att den stora mängd [skit] vi publicerar om Clinton kommer att få mycket större inverkan, eftersom det inte kommer att uppfattas som att komma från en ”pro-Trump ”-källa från Ryssland, som Clinton-kampanjen ständigt förtalar oss med.”

Brown reagerade på detta med ilska. ”Att Assange klagar på risk för förtal när han i praktiken verkade pro-Trump och till och med samarbetade med Trump gjorde mig rasande.”
Assanges långvariga samarbetspartner Sarah Harrison, förnekade också blankt att de samarbetat med Trump-kampanjen. ”Anklagelser som att vi har samarbetat med Trump, eller någon annan kandidat för den delen eller med Ryssland, är bara grundlösa och falska”, skrev WikiLeaks personalen då. ”Vi publicerade inte ett mål för att få någon specifik kandidat vald.” Detta visade sig vara en uppenbar lögn. Det är inte förvånande att Brown kände sig personligen förrådd av Assange. Som han förklarade på Facebook: ”jag gick i fängelse på grund av mitt stöd för WikiLeaks.” Brown beklagade att han hade skyddat Assange och Wikileaks ”som innebar att ge stöd till en auktoritär presidents valkampanj bakom vilken nazisterna stod, samtidigt som de [Assange och Harrison] offentligt förnekar det sambandet.”

Innan Assanges privata meddelanden till Trump Jr läcktes, hade Assange kategoriskt förnekat att han eller Wikileaks hade attackerat Hillary Clinton för att hjälpa Donald Trump. ”Detta beror inte på en personlig önskan att påverka resultatet av valet”, skrev Assange i ett uttalande som publicerades den 8 november när amerikaner gick till val.

Trots att Assange hade omvandlat WikiLeaks Twitter-flöde till ett vapen för att krossa Clinton, insisterade han på att hans arbete var till naturen journalistiskt. ”Rätten att ta emot och ge sann information är den ledande principen för WikiLeaks – en organisation som har ett uppdrag långt bortom mig själv”, skrev Assange. ”Det är en öppen journalistikmodell som gatekeepers är obekväma med, men som är helt i harmoni med det första tillägget” (First Amendment). Samma morgon tweetade WikiLeaks en till synes harmlös attack på Clinton för att inte ha kört sin egen bil under sina årtionden i offentlig service. Ja nått måste man väl tweeta… Och det räcker om det får en ytterligare negativ fläck på Clinton.

För Brown och andra som blev alltmer kritiska mot Assange för att ha använt WikiLeaks plattform för att befrämja sina egna politiska och personliga strider, var hans hemliga kommunikation med Trump-kampanjen förkastlig och den avslöjade att han hade fungerat mer som en frilanspolitisk lobbyist, förmedlat strategier och råd och inte en journalist som var angelägen att presentera objektiva fakta.

James Ball, en före detta WikiLeaks-frivillig har beskrivit svårigheten att arbeta för någon (Assange) som ljuger så mycket. Han blev också förskräckt av ett eftervals-meddelande till Trump Jr., med en begäran om återbetalning [pay back], den 16 december 2016, där WikiLeaks föreslog: ”kan din pappa [Donald Trump] föreslå att Australien utser Assange till ambassadör i DC.” Ball konstaterade på twitter att denna skamfulla fråga från Assanges sida ”… borde innebära att spelet är över… gott om bra människor har blivit lurade i detta lömska spel.”

Det kom också massiv kritik från flera journalister som anklagade Assange för att vara ”den mest partiska källan” mot Clinton och tydligt pro Trump. Det blev inte bättre av att man hade funnit ett meddelande från WikiLeaks som skickades på valdagen, och som gav rådet till Trump att vägra att erkänna att valet var riggat. Journalisten Hayes frågade Assange hur exakt denna typ av politisk rådgivning var i linje med organisationens uppdrag att främja öppenhet. Han fick inget redigt svar.

Assanges läckor blev i praktiken ”ett instrument för lögner och informationskrigföring.”

En av de anti-Clinton rykten som WikiLeaks hade uppmanat Trump Jr. att ”driva” i ett meddelande från 3 oktober 2016, var en tweet som påstår att Clinton ska ha uttalat ett hot mot Assange men som visar sig vara ett placerat fejk, förmodligen av Assange själv, för att misskreditera Clinton. Med detta följde länkar till ett obekräftat påstående i ett osignerat blogginlägg som vittnar om anonym källa. I blogginlägget ingår ingen dokumentation av påståendet, men typen var stylad för att se ut som ett läckt Wikileaksdokument.

– Hillary Clinton on Assange ”Can’t we just drone this guy” — report http://truepundit.com/under-intense-pressure-to-silence-wikileaks-secretary-of-state-hillary-clinton-proposed-drone-strike-on-julian-assange/
1:32 PM – Oct 3, 2016

Som Jesse Singal rapporterade för New York tidningen, dagen efter det att tweetet var upplagt och snabbt blev viralt, det fanns ingen anledning att tro att den anonyma bloggen hade någon källa alls för påståendet.
Tidigare i kampanjen hade WikiLeaks Twitter-flöde också delat en video från 2010 av en påstådd Fox News-nyhet, där en Bob Beckel, skulle ha beställt ett mord på Assange, med en bildtext som felaktigt identifierade honom som en ”Hillary Clinton-strateg”.

– Hillary Clinton strategen Bob Beckel krävde att WikiLeaks redaktör Julian Assange skulle mördas. #DNCLeak pic.twitter.com/9L2ixl24Er WikiLeaks (@wikileaks) 10 augusti 2016

FAKTA: Beckel arbetade aldrig för Clinton. Han tjänstgjorde i den statliga avdelningen under Carter administrationen, tre decennier innan Clinton blev statssekreterare.

Att Assange drev en intensiv anti-Hillary-kampanj med insinuationer och vilda konspirationsteorier om att hon skulle ha deltagit i blodiga sataniska ritualer stöds inte av några bevis men undergräver trovärdigheten för Assange. Hans omfattande ryktesspridning med falsk och vilseledande information har bevisats ske i samarbete med och på Trumps vägnar. Under de sista månaderna av presidentvalet 2016 ökade WikiLeaks Twitter-flödet för att ytterligare undergräva Clinton, och hänvisade också till rykten från Trumpvänliga media.

Den 12 oktober 2016, bara 15 minuter efter att Assange, berättat för Trump Jr. att en ny serie av Podesta-e-postmeddelanden hade släppts, med ”många fantastiska berättelser som pressen inte hade”, tweetade Donald Trump samma innehåll som ett klagomål där han anklagade ”oärliga medier” för att ignorera ”otrolig information från WikiLeaks.”

Donald J. Trump Verifierat konto @realDonaldTrump
Very little pick-up by the dishonest media of incredible information provided by WikiLeaks. So dishonest! Rigged system!
16:46 – 12 okt. 2016 från Amerikas förenta stater

I samma meddelande uppmanade Assange sonen Trump Jr. att dela en länk som han förmedlade till e-postdatabasen – wlsearch.tk – så ”ni kan få alla dina anhängare att gräva igenom innehållet.” Två dagar senare delade Trump Jr. den länken.

Donald Trump Jr.
@DonaldJTrumpJr
For those who have the time to read about all the corruption and hypocrisy all the @wikileaks emails are right here: http://wlsearch.tk/
3:34 PM – Oct 14, 2016

Samtidigt med upprepade påståenden från Assange och Trump om att de stulna e-postmeddelanden från demokraterna innebar en svår skandal för Clinton är det viktigt att komma ihåg att WikiLeaks-metoden för att uppmuntra Trump-anhängare och Reddit troll [anonyma troll som agerar i avsikt att förfölja och kränka sina offer] uppmanade spridarna att tvätta dokumenten för att undvika bevis på tjänstefel eller ämbetsbrott.

Amerikansk underrättelsetjänst anklagar Ryssland för intrång i Demokraternas webbserver och Wikileaks för att ha agerat i medveten maskopi med Ryssland för att motarbeta Demokraternas kandidat Hillary Clinton.

Under tiden han var en nyckelfigur i Donald Trumps försök att bli USA:s president påstås det enligt källor till brittiska The Guardian att Paul Manafort hade överläggningar med Wikileaksgrundaren Julian Assange,

Men Manafort nekar till att ha träffat Assange. En källa uppger att Manafort och Assange träffades i mars 2016. Under valrörelsen publicerade Wikileaks sedan komprometterande dokument som stulits från Demokraternas servrar.

Alldeles oavsett kontakter mellan Manafort och Assange så är det bekräftat att det förekom en intim utväxling av meddelande från Assange till Trump Jr. Och därmed vidare till Donald Trump.

Demokraternas hackade e-postmeddelanden som handlade om att beställa mat från en restaurang användes av Assange för att hitta på fantastiska konspirationsteorier, som den imaginära pedofiliskandalen som kallades Pizzagate, vilken WikiLeaks fortfarande behandlade som verklig två månader efter valet. Men som FBI har avslöjat som ett rent påhitt och där det även finns trådar till Steve Bannon och vitmaktrörelsen.

@wikileaks
CBS Reality Check covers Pizzagate.
https://www.facebook.com/BenSwannRealityCheck/videos/1330641910334089/

More: https://file.wikileaks.org/file/FBI-pedophile-symbols.pdf
4,846
7:49 AM – Jan 18, 2017

Detta är enligt Wikileaks avhoppade medarbetare den verkliga tragedin, avslöjandet om det offentliga och privata samarbetet mellan WikiLeaks och Trump.
En organisation [wikileaks] med ett rykte om att ge allmänheten tillgång till korrekt information ”användes för påhittade konspirationsteorier som hjälpte till att välja en rasistisk, sexistisk rovdjurpresident i USA.”

”Det kan vara ett utmärkt resultat för människor som Julian Assange, som ser ett dysfunktionellt Vita hus som ett sätt att undergräva vad de anser vara det riktiga onda imperiet. För amerikaner som dömdes till att leva under Trump, särskilt de mest marginaliserade, är det ett mycket mer oroande resultat.

Det är också värt att notera att Washington Post orsakade en svår kris för Trumps valkampanj genom att släppa en inspelad video där presidentkandidaten Donald Trump, skröt om sexuella övergrepp. Under inspelningen framhävde Trump sig själv som stjärna och skröt med att ”när du är en stjärna kan du göra vad som helst med kvinnor, till och med grabba dem på fittan”. Mindre än en timme efter det att rapporten om Trumps uttalanden om sexövergrepp publicerats, släppte WikiLeaks sin första serie e-postmeddelanden hackade från Clintons kampanjordförande, John Podesta, där det påstods att Clinton var inblandad i en pedofilring.
Sammantaget visar detta att Assange inte bara samverkade med Trump utan också med den inre cirkeln kring Trump för att fabricera Pizzagateskandalen. Det enda sättet att komma undan sexanklagelserna mot Trump var att hitta på något mycket värre om Clinton.
Enligt devisen refererad till som ”den stora lögnen”, som diskuterades av Adolf Hitler i Mein Kampf. Hitler konstaterade att en stor lögn fungerade bättre än en liten, eftersom få människor var beredda att acceptera att man verkligen kunde ljuga så grovt som storlögnare gjorde.

Assange deltog således i gänget kring Trump i en sammansvärjning av vedervärdiga lögner som hans före detta medarbetare i WikiLeaks betraktar som äckligt och vidrigt.

Än i denna dag finns det Trumpföljare som tror på detta Pizzagate. Det visar hur stark ryktesspridning är och hur lättlurade de är som vill tro på lögnen.

Börje Peratt