Assange inte alls den heliga förespråkaren för Yttrandefrihet

Posted on 4 december, 2021

0


Efter att ha tagit del av en artikel på Newsvoice (24 nov 2021): Fallet Assange diskuteras av Nils Melzer, Arne Ruth och Stina Oscarson blev det för mig angeläget att dela med mig av de fakta som jag kom över under arbetet med boken Mörkrets Furstar. Utifrån dess data är inte Assange alls den fläckfria förkämpen för yttrandefrihet utan en propagandist som utnyttjade sin makt över Wikileaks för att hämnas på Clinton och hjälpa Trump till makten. Det är förvånande att Nils Melzer antingen inte har tagit del av Assangekritiska dokument eller valt av censurera dem för att försvara sina slutsatser. Det finns absolut detaljer kring Assange som pekar mot rättshaveri och som jag skrivit om tidigare, Assange och svenskt rättshaveri , men det hindrar inte att som journalist beskriva en sanning som pekar på en karaktär sm inte all stämmer med den hjältekrona han satt på sitt huvud.

Vann Julian Assange valet åt Trump?

UTDRAG Kapitel 4 (Mörkrets Furstar)

Är WikiGate en upprepning av Watergate? I Trumps fall rör det som kallas WikiGate en motsvarande aktion mot Demokraternas högkvarter men i modernare tappning. 1972 fanns inte möjligheter att hacka datorer och komma åt hemlig information via ett nät. Tekniken fanns helt enkelt inte på Nixons tid. 44 år senare gav Internet helt andra möjligheter. Det skulle visa sig att WikiLeaks portalfigur Julian Assange var pådrivande och även i viss mån idégivare till hur hackningen av Demokraternas datorer skulle utnyttjas…

”I love WikiLeaks”, utbrast Trump på ett valmöte någon vecka innan det stod klart att han hade vunnit.

Assanges insats anses vara mycket viktig för att Trump lyckades bli vald så i den inre Trumpkretsen är han en hjälte. .. Jakten på och undersökningen av Assange, WikiLeaks och Rysslandsutredningen oroade Trump som då kallade FBI-chefen James Comey till ett samtal för att få honom att avstå utredningen. … Trump sparkade honom under uppseendeväckande former.

Avhoppade WikiLeaksmedarbetare som Daniel Domscheit-Berg:
– ”Vad och vilka ligger bakom tanken att lyfta fram en auktoritär regent som uppenbarligen inte är av godo vare sig för fred, demokrati eller humanism?”

WikiLeaks hackade Hillary Clintons mail och Assange gav Trump ett omfattande material som Trumpadministrationen utnyttjade till påhitt om konspiration, myndighetsmissbruk, satanism och pedofilringar. Dessa förvridna uppgifter från Assange avfärdades av FBI men Trump förvandlade dessa ”fejk news” till landsförräderi och fick sina följare att skandera ”lock her in” (lås in henne). ”… ”Gud välsigne WikiLeaks”, skrev Ku Klux Klan-ledaren David Duke på Twitter när Trump hade segrat.

Hur kunde Julian Assange – australiensaren som en gång blev världskändis som yttrandefrihetens store fanbärare – plötsligt beblanda sig med rasister och högerextremister? Julian Assange började ifrågasättas av sina medarbetare. Assanges påståenden om att det inte fanns något tveksamt att visa upp när det gäller Trump, uppfattade man som bisarrt eftersom det fanns mängder av tveksamheter, sexuella övergrepp och juridiska tvister kring Trump … Assange förvånade sina medarbetare med att istället anklaga Clinton för att förtala Trump.

I en serie tweets och Facebook-videor anklagade … Brown sin chef Assange för att ha äventyrat ”rörelsen” genom att ”verka som en hemlig politisk operativ istället för objektiv undersökare.”…

…”arbeta för en framtida möjlig auktoritär president genom att lura allmänheten är oförsvarligt och vidrigt.”

– ”Att Assange klagar på risk för förtal när han i praktiken verkade pro-Trump och till och med samarbetade med Trump gjorde mig rasande.” (Barrett Brown)

Brown beklagade att han hade skyddat Assange och WikiLeaks som han förklarade på Facebook:
”… jag gick i fängelse på grund av mitt stöd för WikiLeaks … som innebar att ge stöd till en auktoritär presidents valkampanj bakom vilken nazisterna stod, samtidigt som de [Assange och Harrison] offentligt förnekar det sambandet.”

Innan Assanges privata meddelanden till Trump Jr läcktes, hade Assange kategoriskt förnekat att han eller WikiLeaks hade attackerat Hillary Clinton för att hjälpa Donald Trump…
Trots att Assange hade omvandlat WikiLeaks Twitter-flöde till ett vapen för att krossa Clinton, insisterade han på att hans arbete var till naturen journalistiskt. Barrett Brown och andra hade blivit alltmer kritiska mot att Assange använt WikiLeaks plattform för att befrämja sina egna politiska och personliga strider. De beskrev Assanges hemliga kommunikation med Trump-kampanjen som förkastlig. Brown ansåg att Assange var avslöjad. – ”Han visade sig vara en frilanspolitisk lobbyist, som förmedlat strategier och råd och inte en journalist som var angelägen om att presentera objektiva fakta.”

James Ball, en annan före detta WikiLeaks-frivillig har också beskrivit ”svårigheten att arbeta för någon [Assange] som ljuger så mycket”. Han blev förskräckt av ett eftervalsmeddelande den 16 december 2016 till Trump Jr. med en begäran om återbetalning [pay back], där WikiLeaks [Assange] föreslog: ”kan din pappa [Donald Trump] föreslå att Australien utser Assange till ambassadör i DC.” Ball konstaterade på twitter att denna skamfulla fråga från Assanges sida ”… borde innebära att spelet är över… Gott om bra människor har blivit lurade i detta lömska spel.” Det kom också massiv kritik från flera journalister som anklagade Assange för att vara ”den mest partiska källan” mot Hillary Clinton och tydligt pro Trump. Det blev inte bättre av att man hade funnit ett meddelande från WikiLeaks som skickades på valdagen, och som gav rådet till Trump att vägra att erkänna att valet var riggat.

Att Assange i linje med ”den stora lögnen”, drev en intensiv anti-Hillary-kampanj med insinuationer och vilda konspirationsteorier om att hon skulle ha deltagit i blodiga sataniska ritualer stöds inte av några bevis men skadade Hillary Clinton och först då källan avslöjats klargjorde det vem och vad Assange är. Hans omfattande ryktesspridning med falsk och vilseledande information har bevisats ske i samarbete med och på Trumps vägnar.

Amerikansk underrättelsetjänst hänvisade till omfattande dokumentation för Rysslands intrång i Demokraternas webbserver och sambandet med Assange och WikiLeaks. Det blev uppenbart att Assange agerat i medveten maskopi med Ryssland för att undergräva Demokraternas kandidat Hillary Clinton…

Detta är enligt WikiLeaks avhoppade medarbetare den verkliga tragedin, … En organisation [WikiLeaks] med ett rykte om att ge allmänheten tillgång till korrekt information ”användes för påhittade konspirationsteorier som hjälpte till att välja en rasistisk, sexistisk rovdjurpresident i USA.”
För amerikaner som dömdes till att leva under Trump, särskilt de mest marginaliserade, är det ett mycket mer oroande resultat.” (James Ball, Barret Brown f.d. WikiLeaksmedarbetare)

Washington Post orsakade en svår kris för Trumps valkampanj genom att släppa ett inspelat ljud- och videoband där presidentkandidaten Donald Trump, skröt om sina sexuella övergrepp. Dessa kommentarer hade bandats under ett ”Access Hollywood” -avsnitt 2005. Under inspelningen framhävde Trump sig själv som stjärna och skröt med att ”när du är en stjärna kan du göra vad som helst med kvinnor, till och med grabba dem på fittan”. Mindre än en timme efter det att banden om Trumps uttalanden om sexövergrepp publicerats, släppte WikiLeaks sin första serie e-postmeddelanden hackade från Clintons kampanjordförande, John Podesta, där det påstods att Clinton var inblandad i en pedofilring. [Och så kom bluffen om Pizzagate till, således på initiativ av Assange.]

Publicerat första gången september 2019

Fortsättning av Kapitel 4 (med referenser) i boken Mörkrets Furstar som kan köpas här

Börje Peratt

Mörkrets Furstar (webbsida)

Relaterat: ”Julian Assanges vedervärdiga, äckliga och vidriga svek”

Assanges hämnd gav Trump segern