Journalistik mot Trumps fejknews

Posted on 3 juli, 2018

0Genom dokumentären ”Dox: New York Times och Donald Trump – slaget om sanningen” kan vi följa hur journalister på New York Times griper sig an skildrandet av Donald Trump och hans strategier för att blanda politik med egenintressen.

Dessa Pulitzerbelönade journalister vet att inte ens sanningen gäller i Trumplandskapet. Allt som angriper Trump studsar tillbaka som fejknews, besvaras med nonsens och hatas av Trumpföljarna.

Trump har som brutal, rasistisk och sexistisk förebild öppnat för de vidrigaste och dunklaste krafterna inte bara i USA utan även i resten av världen. Han ger sig rätten att våldta kvinnor och hans följare struntar i det. Han har istället för att samla landet delat landet och inspirerat till våldsbrott inte minst i Charlottesville. Där försvarade Trump angriparna och hävdade att den sjungande och skanderande antirasistdemonstrationen var lika skyldig som de nazister som dödade och skadade motprotestanterna.

”Låt dem kalla dig rasist … bär det som ett hedersemblem”

Steve Bannon, öppen antisemitist, rasist och vitmaktföreträdare (‘Let them call you racist … Wear it as a badge of honor), Trumps dåvarande rådgivare i Vita huset, uppmanade Trump flera gånger att inte vända sig mot den rörelse som röstade fram honom.

Trump ställde sig på pugilisternas sida och mot medmänsklighetens fri- och rättighet att uttrycka en avvikande uppfattning. Trump åtlydde Bannons uppmaning. Det är ett ytterligare tecken i raden på att Trump är en farlig härskare med diktatorfasoner som saknar moral. Hans enda val i ett läge då hans egna följare i republikanska partiet tog avstånd från våldet blev ändå att avskeda Bannon som ansågs ha gått för långt i sin ”vitmaktrevolution”. Men det innebar ingen skillnad på Trumps politik. Bannon var bara ytterligare en schackpjäs som offrades i Trumps spel med Amerikas framtid.

#Metoo

Sedan har vi Trumps affärer och övergrepp på okända kvinnor även under sitt äktenskap (Trump subjected to trifecta* of sex-scandal lawsuits). * Trifecta. En handling där en man (i detta fall Trump) under en one night stand förlustar sig i alla tre hål i en kvinna.

Till och med Fox News (Trumps lojala mediebolag) rapporterar att Trumpadministrationen knöt ett avtal för att hålla ex-pornostjärna tyst. Hur kan Trump komma undan frågar man sig efter alla de anklagelser om våldtäkt och övergrepp som riktats mot honom även från hans exfru.

Donald Trump våldtog sin tidigare fru och en ung kvinna, och hans modellagentur befanns vara en prostitutionsrörelse som ägnade sig åt trafficking av unga, ofta immigrantflickor, utan rättigheter.

I sin modellagentur våldtog Trump en trettonårig flicka. Länk1 Länk2, Länk3, Länk4,  Länk5, Länk6


Trump är en patologisk lögnare som lever i en föreställningsvärld där hans lögner kan omvandlas till sanningar i angrepp mot andra. Trumps egen modellagentur, där han höll unga kvinnor i källaren, omvandlades till Pizzagate” och en absurd anklagelse om demokratisk mötesplats för pedofiler. FBI gjorde en grundlig undersökning och fann inga som helst bevis. Men skadan var redan skedd och lögnen har spritts även till Sverige. Ursprunget till denna fejk är spårad till vitmaktrörelsen och då är steget inte långt till Steve Bannon och Breitbart även om Poilitifacts menar att det var tre andra Fejknews sidor som spred lögnen.

Hollywoodproducenten Harvey Weinstein riskerar 10 års fängelse för sexuella övergrepp på medarbetare och skådespelare som pågått i årtionden och med bred kännedom inom branschen. Likheterna med kulturprofilen vid Svenska Akademien är slående. Även där kände man till och hade fått larmartiklar från svensk press som skrivit om denna ”Janne kladd”. Svenska Akademien och Arnault har drabbats hårt. Trump tycks stå över lagen.

Börje Peratt