Donald Dick & rednecks styr US

Posted on 9 november, 2016

4


Vaknade i morse och såg bilden av Trump utropas som president i USA. Hur kan så många människor undgå att se vilken skälm [bedragare, skurk] detta är.

Varje gång han orerade om korrupt studsade hans spegelbild tillbaka på honom. Varje gång han kallade Clinton brottsling, pratade han om sig själv.  Denna skojare som anses vara businessman har lurat sina anställda och partners och inte gjort rätt för sig i sina åtaganden.

trump_hitlerPå 1930-talet var det en annan naricisstisk rasist som lovad att göra sitt land stort igen och med samma löften om motorvägar som denne Trump.

Senare kom andra diktatorer och byggde murar i Europa, nu lovar Trump göra samma sak i USA.

Donald Trump, som tar sig rätten att tafsa på kvinnor ska nu styra världens största land med stöd av Clint Eastwood och Bruce Willis. Ställer de verkligen upp på Trumps kvinnoförnedrande beteende?

Många flyr nu USA. Kvar blir rednecks och hillbillys och det får mig att fundera över USAs framtid.

Jag har en gång skrivit att människan behöver uppleva det värsta för att förstå vad hon inte vill ha. Jag trodde att det räckte med Hitler, Mussolini och Franco men nu är vi där igen. Frågan är hur stor skada Donald Dick kommer att orsaka USA och världen innan denna skräckfilm är över.

Den svenske fotbollsspelare Albin Ekdal formulerade sig så här

”En chocknyhet”

– Jag vaknade till en chocknyhet. Jag trodde efter vad jag läst att Clinton skulle vinna. Som många andra undrar man vad som ska hända nu.

Vad är det som skrämmer dig hos honom?

– Hans uttalanden är allt annat än snygga. Han verkar ha fokus på fel saker: bygga murar och stänga gränser, i stället för att förena och bygga broar, säger Ekdal.

– Det finns mycket grejer vi behöver ta tag i på den här jorden – då känns det inte rätt att världens mäktigaste land får någon som Trump, som inte verkar vara den medmänniska vi behöver. (Aftonbladet)

Vad gör då resten av den civiliserade världen?

Är Sverige beredda att fortsätta vurma för ett NATO som länge plågats av vanstyre. Möjligen är det bara Sverige som missat fösrvagningen då våra politiska ledare hitintills böjt ryggarna för alla amerikanska politiker.

Trump säger sig ta ta avstånd från USA som världspolis. Ska bli intressant vad som menas med det. Hans åsikt kan ju ändras över en natt.

Jag tror varje land i Europa måste börja se om sitt eget hus och planera för en tillvaro utan USAs militära back up. Alternativt så vänder det och Trump piskar upp en krigsstämning. Det lär knappast bli ett nytt ”kalla krig” snarare hetsigt och farligt.

Då slutar kanske våra Natofixerade politiker kasta skit enbart på Ryssland och inser att Trump är en mycket större fara.

Börje Peratt

Länkar till andra på samma tema

Göran Rosenbergs krönika om demokratin efter Trump

Ingen kan nu förvånas om SD växer sig störst, Karin Olsson Expressen kultur 9 nov 2016

Michael Moores manifest för att stoppa Trump, Börje Peratt Utblick

Fejkat väljar förakt (SvD)
donald-trump-president-fox

Posted in: Politik