Trump, mannen med kluven tunga och dubbla budskap!

Posted on 16 februari, 2017

2


trump-lie-fast

Det dunkelt tänkta är det dunkelt sagda

Idag undrar världen över Trumps budskap om att frångå tvåstatslösningen Israel-Palestina. Nja är det något att undra över. Sin vana trogen kör han över den svagare, i detta fall Palestina och ger enbart Israel fortsatt existensrätt. Reaktionen på detta blir, om det är möjligt, ett än starkare USA-hat. Och så säger karln att muslimerna ska sluta hata. Naturligtvis kommer Trumpadministrationen med ett tillrättaläggande och påstår att det är ett missförstånd. ”Så har jag aldrig sagt!” Twittrar Trump ilsket i sin snabbkommando text.

Om hur Trumps störda personlighet kan forma hans presidentskap här.

Att Trump ljuger och påstår sig inte ha sagt saker som finns inspelade känner nog de flesta till. Men man tycks inte ha uppfattat att Trump ständigt ger dubbla budskap.

Hur Donald Trump ljuger

Donald Trump ljuger som han tweetar: oregelbundet, på alla timmar, ibland i ondska och ibland i självmotsägelse, och ibland utan något uppenbart syfte alls.

The Guardian har registrerat Trumps uttalanden under 150 dagar och katalogiserat mer än 100 Trumplögner och sorterat dem efter tema.

trump-lies1

Independent rapporterar om Donald Trumps alla lögner, osanningar och skräckhistorier som han uttalade under den amerikanska valkampanjen. Politifacts redovisar statistik för 2016 där 69% var lögn, 14 % halvlögn och 12% mestadels sant och endast 4 % sant. Detta var något bättre än 2015 då man fann endast 1% sanning i Trumps uttalanden.

Trump formulerar lögnerna så att till och med de som vanligtvis är motståndare till varandra tar till sig det man gillar och blir Trumpföljare. Man hör bara det man vill höra.

Trump skickar ständigt dubbla budskap. Ambassad i Jerusalem! – Minska bosättningarna! Det där senare ska lugna palestinierna. Obama kämpade för att minska bosättningarna men med Trumps valseger hurrade den Israeliska regeringen och beslöt omedelbart om tusentals nya bosättningar på ockuperad palestinsk mark. ”Spelets regler har förändrats” – Israel vill bygga 11 000 nya bostäder i ockuperade östra Jerusalem.

USA lade ned sin röst. Obama tog sista chansen att markera. AB.

streep_on_trump

Trump markerade å sin sida att efter att han svurits in som president kommer saker och ting att ändras även när det gäller FN. USATODAY Trump slams UN resolution on Israeli settlements. I efterhand har Trumadministrationen backat och närmat sig Obamas linje. Jo Mister Bister, det är lätt att sitta och skrika på läktaren.

Trump är också av uppenbara skäl, med intressen i oljeindustrin, mot klimatöverenskommelser vilket leder till konflikt med dem som kämpar för en bättre miljö och mot smog och avgaser. Forskare försöker nu rädda sina data innan Trumpadministrationen raderar miljö- och klimatprojekten.

Trump sparkades 2015 från NBC efter rasistiska uttalanden!

Trump är också protektionist och mot handelsöverenskommelser och påstår sig ge USAs arbetare tillbaka deras jobb genom att kasta ut latinos och kräva fabriker i USA. Samtidigt ägnar han sig åt sina egna business utan att redovisa dem. Han gynnar således sin familj och sig själv från sitt ämbete i Vita huset.

Denna slags nepotism har vi sett i diktaturer. Trump drar nu ut USA på territorier som är långt från konstitutionen. När kommer republikanerna att ta sitt ansvar för landet, lagarna och folket?

Trump’s Victory Is Great News for the Defense Industry | The Nation

Trump anklagade Obama för krigshets. Faktum är att Obama anses ha dragit tillbaka trupperna från Irak för snabbt (2011) och öppnat för ISIS. För att inte återupprepa misstaget i Afghanistan ändrades tillbakadragandet där till 2017 (Guardian).

Obama ville inte sända trupp till Mellanösternkrisen och inbördeskriget i Syrien. Obama tog således hem soldater och höll en stram politik när det gäller insatser av militär. Trump ger sig ut för att vara fredsmäklare men planerar nu sända marktrupp till Syrien.  En förvirrande uppgift om att Trumps skulle vara mot vapen sprids på nätet för att ytterligare locka alternativister och pacifister. Men inget kunde vara mer fel. Det är tvärtom. Men det visar hur hans strategi funkar. Mycket likt George Orwells 1984.

-”Krig är fred”

Trump tweet bombs defense industry; Wants a nuclear arms race
Weapons Industry Well Represented On Trump Transition Team
Weapons manufacturers celebrate booming business following Trump

Angående Trumps inreseförbud för hela befolkningen i sju länder grundat på etnicitet och religionstillhörighet fastän Trump i efterskott påstår att han inte är mot muslimer (vilket han givit uttryck för i flera sammanhang) så strider förbudet mot den amerikanska konstitutionen och mot FNs konventioner för mänskliga rättigheter. Här har sannolikt Trump lidit sitt första stora nederlag, då domstolar och ett stort antal företag går mot Trump. Någon Thunberg anser att Trump bara gör det Obama gjort tidigare. Det visar att Thunberg inte har klart för sig vad som är skillnad på restriktioner och generella förbud mot en hel befolkning. Men samtidigt speglar denna ignorans trumpföljarnas ovilja eller oförmåga att se vad som pågår. Inte sedan Hitlertyskland har en hel etnisk grupp oskyldigt blivit utsatt för formell statlig bestraffning. I praktiken närmar sig Trump fascismen och fenomenet från 1930-talet i Europa kan bara stoppas av en demonstrerande befolkning som vägrar acceptera det. Miljoner människor gick ut i Amerikas största protestsamling samma dag som Trump installerades. Protesterna mot Trump växer nu dramatiskt i USA.

protest-mot-trump

Var går skammgränsen?

När vaknar Trumpföljarna som tror på alla hans lögner. Trump säger att alla ska bli rikare. Det låter som ljuv musik. Eller hur? När inser de vem som är ansvarig för att det blir mindre pengar i fickan, färre jobb och ökad fattigdom. När inser man att Trumps politik leder till högre kostnader, sämre miljö och en osäkrare värld.

Förutom protektionism och främlingsfientlighet har Trump deklarerat vad många uppfattar som avståndstagande från vaccin och erkänt möjligheten av alternativ medicin. Detta senare gör att han får ett omfattande stöd bland alternativisterna. Men Trump är inte mot vaccin och han har bara gett uttryck för att han tror på teorin om att det kan ge autism men kan samtidigt rädda miljoner. LÄNK

Alternativisternas förnekelse har gått över styr

Mannen som gjort sig själv till Gud kan säga vad som helst och ändå försvaras.

Jag är utvald av Gud för att ge amerikaner jobb!
Ingen kan bygga en så vacker mur som jag! (Jo Hitler byggde i alla fall motorvägar)
Ingen älskar CIA som jag. Jag älskar dem till 1000% (Dagen efter Trump klandrat CIA som ett gäng idioter)
Jag förvandlar allt jag rör vid till Guld – Eller hur pappa

Jo Trump överglänser allt och alla i allt. Ingen kan som Trump håna och förödmjuka.
Ingen kan som han grabba tag i kvinnors kön hänvisande till sin status och makt.
Ingen kan strunta i att göra rätt för sig och driva tusentals rättstvister för att slippa betala.

Trump är en skrävlare, mobbare förtryckare och bedragare. Och när man säger det så skyndar Trumpfansen till och anklagar andra för att håna Trump. Hur långt har denna förnekelse gått?

Kalifornien röstar för att lämna USA

Kaliforniens framgångsrika klimatregler hotas nu av Trump vilket gör att Kalifornien samlar sig för att lämna USA. TMN. CalExit.

Vita huset hemligheter och lögnkris exploderar:

Trump säger sig vilja förbättra relationerna med Ryssland och Trumpföljarna hurrar. Men faktum är att det handlar om att komma åt rysk olja. Sanktionera står kvar och nu ska han stifta fred i Ukraina och kräva Krim tillbaka. Så frågan är om allt detta är ett spel för galleriet för att lugna hemmafronten och samtidigt spela under täcket med Putin.
Michael Flynn fick i uppdrag att sondera med ryssarna.

Trump sparkade sedan den nationella säkerhetsrådgivaren Michael Flynn pga ”urholkat förtroende” – Är det någon som tror att Flynn skulle ha kontaktat ryska ambassaden för att sondera utan att det varit ett direkt uppdrag från just Trump. Trump förnekar att han skulle ha känt till Flynns agerande och har också anklagat press och media för att vara kriminella och falska då de rapporterat dessa fakta.  Det ”urholkade förtroendet” är helt enkelt att Flynn avslöjades och då släpper Trump honom som en rutten tomat.

Trump ljuger snabbare än du hinner blinka. Samma gäller om svek. Vad han än säger kan du inte lita på honom. Han svänger lika snabbt som kobra. Det lär hans ”vänner” ryssen också få erfara.

Börje Peratt

Posted in: Donald Trump