Camilla Kvartoft i Gokväll bjuder in Anna Odell

Posted on 21 november, 2014

0


Anna Odell dömdes hösten 2009 för typ lindrig misshandel då hon i vad hon kallar konstprojekt utsatte sjukvårdspersonal och polis för en spelad psykos där hon sparkade, klöste och bet dessa människor för att dokumentera en ”verklig situation”.

Odell dömd till dagsböter. (DN)

Detta är ett övergrepp!

Händelsen väckte starka reaktioner och såväl poliser som vårdpersonal har känt sig illa till mods efter bluffen.

Somliga konstnärer har gått till Odells försvar medan andra förkastar hennes hänsynslöshet mot de människor som drabbas.

Jag tillhör dem som menar att hon trots att hon fälldes kom lindrigt undan.

Odells övergrepp straffades lindrigt.

Idag Fredag 21 nov 2014 råkar jag se Go´kväll på SVT 1 med en inbjuden Camilla Kvartoft (”Veckans Brott”) som fått chansen att bjuda in ett antal fiktiva gäster på middag. I detta ingår att motivera varför man vill ha dessa personer till bordet.

Kvartoft motiverar valet av Anna Odell för just hennes kontroversiella ”happining” som provocerade så många. Det märkliga är att Kvartoft inte med en sekund berör den drabbade sjukvårdspersonalen, ambulansmännen eller polisen som blev sparkad, klöst och riven.

Eftersom hon arbetar med ”Veckan Brott” så måste man undra över hennes rättsuppfattning och moral. Att hon saknar empati är uppenbart. Samtidigt skulle det vara intressant att höra hur Kvartoft skulle reagera om det kom en galning inrusande under sändning av Veckans brott, som attackerar inspelningstekniker, henne själv och gäster. Som leder till att dessa medarbetare får uppsöka sjukhusvård, får sömnsvårigheter och behöver terapi för att hantera den otrygghet som uppstått efter överfallet.

Skulle du Kvartoft acceptera detta spelade överfall om det sedan visar sig att det var en person som gjorde en dokumentär för att demonstrera hur illa Veckans Brott löser brott?

Om du Kvartoft skulle acceptera detta överfall kan vem som helst i så fall angripa oskyldiga icke insatta i ett våldsprojekt bara för att man kallar det konst?

Tacksam för svar.

Börje Peratt
Börje Peratt officiell hemsida
SFI Filmdatabas
IMDb
Börje Peratt på Svensk Mediedatabas

Posted in: TV