BREXIT en käftsmäll

Posted on 25 juni, 2016

0


"Humpty Dumpty sat on a wall"

”Humpty Dumpty sat on a wall”

Dagen efter BREXIT vaknar EU-etablissemanget i chock och vill nog helst somna om.
Det var bara en mardröm eller nått jag åt till middagen igår. Men nej, oh nej, det det är sant.

Vad ska nu ske? Hur kommer det att gå för oss som gjort karriär tack vare EU?
Tänk på alla bidrag som vi ju administrerar. Hur ska vi nu kunna kontrollera bönderna?
Hur ska vi nu kunna dominera besluten?
Ve och fasa vi förlorar makt! Kan vi inte ogiltigförklara omröstningen. Kan vi inte kräva ny omröstning. Gör nått!!!

52 procent av Storbritanniens befolkning har utdelat en käftsmäll som får hela etablissemanget att gunga.

08-Das-war-Goebbels-2-305x399 Förlorarna tävlar nu om att demonisera EU-motståndet med klassiska hittepåargument som propagandaminister Goebbels skulle vara avundsjuk på. Trumps stöd för motståndet ligger här i fatet.

Det intressanta är hur Sveriges officiella elit reagerar. SVT som i förväg skrämt upp svenska invånare med hotbilder om vad som skulle hända vid en Brexit fortsätter på inslagen väg. I rapporteringen från London har man kastat objektiviteten i Themsenfloden och ställer sig helt på BREMAIN sidan. Över huvud taget var hela sändningen från SVT stämd i moll och man radade upp problem, mest fiktiva, dvs sådana problem som man påstår ska komma. Som om företag i övriga länder i världen skulle ha stora problem att etablera kommersiella förbindelser. I praktiken blir slutsatsen av SVTs problemfixering att EU är protektionistiskt men det var nog inte det man avsåg. Jovisst släppte SVT pliktskyldigast in några glada röster från Brexitsidan men de avfärdades av en engelsk statsvetare som ansåg att eftertänksamhetens kranka blekhet skulle komma ifatt och få dem att ångra sig.

EU reagerar med att kräva att skilsmässopappren ska komma in med de snaraste så man får genomföra ett kliniskt klipp. Oavsett det räknar man med en tvåårig process där Storbritannien nu hamnar i EUs kylskåp.

Eftersom ”money talks” kommer det att bli ”business as usual”.
Förlorarna kommer att gnälla men det är lika mycket lull lull i det som i hela EU konstruktionen.

7Man har byggt upp en gigantisk administrativ pyramid befolkad av karriärister och lobbyister fjärran från befolkningen. Nu är monstret på väg att rasa. Naturligtvis kommer egoismen att kämpa för sina privilegier och PR-insatser kommer att göras för att bygga på fernissan av påstått freds- och samverkansprojekt. I det sammanhanget kan det vara noterbart att Sverige inte befunnit sig i krig på 100 år inte förrän NATO, FN och EU kallade in oss i ett orättfärdigt krig mot Libyen. Vi avstod krigsbrottet mot Irak men är nu ändå en del av terroristernas mål.

Utrikesminister Margot Wallström gjorde ett av sina många klassiska TV-uttalanden där munnen går före tanken. Hon anklagar alla ”mörkermän” som vill utnyttja läget och som vill kräva Sveriges uttåg.
Så det ska du veta Jonas Sjöstedt att Fru Wallström har placerat Vänsterpartiet tillsammans med SD och på sätt och vis 52 procent av brittiska befolkningen i det berömda skåpet där rasism och mörker råder. ”Vi får inte hämnas på dem och naturligtvis kommer vi att …inte hämnas …?”

Jag kan väl tycka att några av Wallströms tidigare blunders har varit rättfärdigade av en äkta passion för rättvisa och jämställdhet. Men i detta fall går hon till attack mot demokratin och visar upp en sida som inte passar en utrikesminister. Det är fascinerande att se hur hon kokar av bitterhet och förnärmelse och samtidigt misslyckas med att hålla tungan rätt i mun.

Vännen Björn lade idag upp dikten om Humty Dumpty på Facebook. Jag tar den rakt av.

Humpty Dumpty sat on a wall,
Humpty Dumpty had a great fall.
All the king’s horses and all the king’s men
Couldn’t put Humpty together again.

2013 var EU-motståndet i UK 23% för ett uttåg främst genom dem som röstade på UKIP. På bara några år avancerade det till 50% och blev ett allvarligt hot som således blev verklighet 23 juni. I Sverige påstår man att 50 % vill vara kvar och 23 % vill lämna. Nåja den siffran kan snabbt ändras.

Börje Peratt

Taggat: ,
Posted in: EU