Sveriges Radio fabulerar om effekt av vaccinering

Posted on 15 februari, 2012

6


Samma dag som Svenska Dagbladet presenterar Smittskyddsinstitutets slutsatser av vaccineringskampanjen mot svininfluensan går Sveriges Radios Nyhetsredaktion ut med tveksamma uppgifter.
Annika Linde Smittskyddsinsitutets informatör som favoriserad av SR/SVT får återigen utrymme att okritiskt och obesvarad försvara sin ståndpunkt. Annika Lindes spekulationer basuneras sedan ut i Sveriges Radios Nyhetslöp och SRs webbsida.

Smittskyddsinstituets Lisa Brouwers menar att sex dödsfall undveks med massvaccinationsprogrammet. Sveriges Radio lägger till en nolla och påstår 60. Detta kan ses som ett olycksfall i arbetet om det inte vore för att Sveriges Public Service redan från den påstådda ”pandemins” start friserat siffror och tydligt stått på läkemedelsindustrins sida. Vulgariteten i detta har nu gått så långt att man måste undra över motiven.
Man säger inte heller något om alla dem som skadades och dog pga vaccineringen.

Annika Linde hävdade att 50-100 skulle dö utan vaccinering är det lojaliteten till dessa spekulationer som förvandlas till sanning?

Det mest uppseendeväckande är att dödligheten inte skiljer sig från länder som inte genomförde någon vaccinering (Polen), länder som Tyskland med en marginell vaccinering riktad till riskgrupper och Sverige där 60 % av folket vaccinerades.

Sverige har samma dödlighetstal, 0,31 per 100000, med våra 60 procent vaccinerade som Tyskland med sina 8 procent. Polen som inte vaccinerade alls har ett dödlighetstal på 0,47, också den i undre delen av tabellen och inte så långt från Sveriges.

Hur ska nu detta förklaras?
Anders Tegnell på Socialstyrelsen som säger att han skulle genomföra en massvaccinering om samma situation dök upp igen, hänvisar till att Sverige håller på med en egen utredning och den är ännu inte klar.

Att man utsatt svenska folket för svåra hälsorisker och orsakat ett livslångt lidande för dem som drabbats av neurologiska hjärnskador där narkolepsi bara är ett exempel, ja om det säger Anders Tegnell ingenting.

Hjälten idag är väl Polens dåvarande hälsominister, infektionsläkaren Ewa Kopacz
Hon ilsknade till, främst över vaccinföretagens hårda krav, och beslutade att inte köpa in något vaccin överhuvudtaget. Hon klassade dessutom svininfluensan som lindrigare än vanlig säsongsinfluensa.
–Jag tog det ansvaret att inte vaccinera som politiker och som läkare, förklarade hon vid ett möte i EU-parlamentet.

En internationell proteststorm mot massvaccinering påverkade inte Sverige.
Det är en gåta att Anders Tegnell som medverkat till Sveriges i särklass dyraste och mest misslyckade vårdinsats ska göra en utredning på sig själv. Vart tog diskussionen om jäv vägen?

Börje Peratt

Posted in: Svininfluensa, Vaccin